Αμμόχωστος: Μείναμε στις συμβουλές μπρος στα νέα τετελεσμένα

Η εφιαλτική 20 Ιουλίου πλησιάζει και η κάθοδος του Ερντογάν τρομάζει. Έρχεται γεμάτος όρεξη για εξαγγελίες που θα βιάσουν για άλλη μια φορά τη ψυχή των Αμμοχωστιανών και κατ’ επέκταση του απανταχού Ελληνισμού της Κύπρου.

Την ίδια ώρα παρακολουθούμε την αμέτοχη Κυπριακή Δημοκρατία να εύχεται να μην γίνουν πραγματικότητα οι χειρότεροι μας εφιάλτες, δηλαδή ο εποικισμός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Παράλληλα εντείνεται και το σενάριο για κάλεσμα των νόμιμων ιδιοκτήτων της Αμμοχώστου για επιστροφή υπό τουρκοκυπριακή

διοίκηση, πράξη η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε διχασμό ανάμεσα στον Κυπριακό λαό.

Το SigmaLive συνομίλησε με νομικούς, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία στο σενάριο για κάλεσμα επιστροφής στην Αμμόχωστο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Ο Σίμος Αγγελίδης εξήγησε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είχε άπλετο χρόνο για να αντιδράσει στα νέα τετελεσμένα, αλλά επιλέγει συνειδητά να παρακολουθεί τις εξελίξεις αμέτοχη. Τόνισε ότι οι αναφορές για αυτοδιοικούμενες περιοχές και διάνοιξη της περίκλειστης πόλης υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, συνιστά κατάφορη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ δεν αξιοποιούνται ούτε τα «όπλα» που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τις κυρώσεις ή το βέτο.

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης από την πλευρά του διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο το οποίο να αποτρέπει τους πολίτες να εγκατασταθούν στην Αμμόχωστο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία επιτρέπει μέσα από τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων την ελεύθερη διακίνηση στα κατεχόμενα εδάφη μας.

«Το μόνο που απομένει και καλείται να πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι να συμβουλεύσει τους πολίτες και όσους κατέχουν ιδιοκτησίες στην Αμμόχωστο να μην πέσουν στην παγίδα του εποικισμού της Αμμοχώστου», ανέφερε ο κύριος Τριανταφυλλίδης.

Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται μια ενιαία στρατηγική που θα κρατήσει τους ελληνοκύπριους ενωμένους μπροστά στα νέα τετελεσμένα. Εξάλλου κατεχόμενη δεν είναι μόνο η Αμμόχωστος, αλλά και η Κερύνεια, η Μόρφου, η μισή Λευκωσία και γενικά το 37% της Κυπριακής επικράτειας.

Διαβάστε ακόμη: 

ΠτΔ: Ατυχής και απαράδεκτη θα ήταν αναφορά περί αυτοδιοικούμενων περιοχών

Στήνει παγίδες η Τουρκία-«Στόχος ο διχασμός ανάμεσα στον Κυπριακό Ελληνισμό»

Keywords
Τυχαία Θέματα