Η σύλληψη του μουφτή κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο

Η σύλληψη του μουφτή των Τ/κ Ταλίπ Αταλάι στην Τουρκία, οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν για την επικείμενη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ και άλλα ζητήματα της εσωτερικής επικαιρότητας, απασχολούν τον τ/κ Τύπο σήμερα, όπως καβγάς με όπλα για διαφορά γειτόνων σε χωράφια και παράνομες οικοδομές και λειτουργίες τουριστικών καταλυμάτων.



Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Φέτο λέγοντας», γράφει ότι φωτιά άναψε η σύλληψη

του Ταλίπ Αταλάι στην Τουρκία ως ύποπτου για συμμετοχή στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο κ. Αταλάι, που κατέχει εδώ και 6 χρόνια τη θέση του «υπουργού θρησκευμάτων», κατέχει εδώ και 12 χρόνια την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει ότι σφραγίστηκαν άλλες τέσσερις τουριστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Χρυσής Αμμουδιάς που λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε καβγά με κυνηγετικά όπλα για διαφορά χωραφιών στην Κυθρέα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πρέπει να αποφευχθεί η ένταση», γράφει ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 11 και αναφέρεται στις σχετικές δηλώσεις που έγιναν για το θέμα τόσο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και από τουρκικής πλευράς. Αλλού γράφει ότι συνελήφθη στο Ντιγιάρμπακιρ ο Ταλίπ Αταλάι. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι υπήρξαν στιγμές έντασης, όταν το «τμήμα προστασίας περιβάλλοντος» σφράγισε τους τέσσερις χώρους που δεν είχαν άδεια λειτουργίας στην περιοχή της Χρυσής Αμμουδιάς, με τον ιδιοκτήτη να απειλεί ότι θα αυτοπυρποληθεί.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Σκληρά μηνύματα», αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν σε Διάσκεψη για το πετρέλαιο στην Κωνσταντινούπολη και τις αναφορές του στην επικείμενη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού γράφει ότι το παράνομο εμπόριο κρέατος μεταξύ των δύο πλευρών έχει πλέον εδραιωθεί και κάνει λόγο για 7 τόνους που κατασχέθηκαν μέσα σε 9 μήνες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο τελευταίο θύμα τροχαίου, που είναι ένας 20χρονος νεαρός από την Τουρκία.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μίλησαν τα όπλα!», αναφέρεται στον καβγά στην Κυθρέα για χωράφια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πρόσωπα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αυξάνονται οι αφρικανικής καταγωγής συλληφθέντες για πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις πολιτών στην εφημερίδα για το αποτέλεσμα της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα, που εκφράζουν λύπη και απογοήτευση.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δικαιοσύνη!», γράφει ότι ενώ στο Ριζοκάρπασο σφραγίστηκαν τουριστικές εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν παράνομα, σε περιοχή της Κερύνειας συνεχίζονται ανενόχλητα οι εργασίες σε κτίριο, με στόχο να γίνει ξενοδοχείο της εταιρείας Καγιά, παρότι ούτε αυτό έχει σχετικές άδειες. Αλλού γράφει ότι η τουρκική ομοσπονδία γκολφ αποφάσισε να ανοίξει γραφείο εκπροσώπησης και στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Αταλάι συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση ΦΕΤΟ και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα