Επ.Περιβάλλοντος: Δύο υπηρεσίες του κράτους ενώνονται - Ποιος ο λόγος

Συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα. Μαρία Παναγιώτου είχε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, παρουσία και του Ανώτερου Λειτουργού, του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κ. Θεόδουλου Μακρυγιάννη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, με επίκεντρο την εφαρμογή από την Αστυνομία Κύπρου, του προγράμματος μετατροπή κτηρίων σε κτήρια μηδενικών απορριμμάτων στις χωματερές. Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των απορριμμάτων,

η προώθηση της ανακύκλωσης, η προώθηση βιώσιμων πρακτικών, και η προστασία του περιβάλλοντος.

Συζητήθηκαν επίσης, η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και της Αστυνομίας, καθώς και η εκπαίδευση των μελών της Αστυνομίας σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, με την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα διεξαχθούν από την Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, με τη συνδρομή και των λειτουργών του Γραφείου της Επιτρόπου, ως εκπαιδευτές.

Σε δηλώσεις της η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, ανέφερε πως «Όταν δύο πολύ σημαντικές υπηρεσίες του κράτους, η Αστυνομία Κύπρου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, αποφασίζουν να ενταχθούν στην κοινή πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε με την Πρώτη Κυρία, κα Φιλιππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, και να μετατραπούν παγκύπρια οι σταθμοί τους σε zerowastetolandfill, ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο η συλλογική προσπάθεια για να αναθεωρήσουμε τις πρακτικές μας και να ενισχύσουμε τις δράσεις που συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Εκτιμούμε ότι η προσπάθεια αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση και επίτευξη μιας πιο βιώσιμης και υγιούς κοινωνίας. Ξεκινήσαμε από την Προεδρία και σταδιακά η προσπάθεια μεταφέρεται σε ολόκληρη τη δημόσια υπηρεσία».


Keywords
Τυχαία Θέματα