Βουτιά θανάτου για 16χρονο στα κατεχόμενα

Οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Νιγηριανού φοιτητή και η διαμαρτυρία των φοιτητών έξω από το «δικαστήριο» κατά την προσαγωγή των υπόπτων, η επίσκεψη που πραγματοποίησε στις φυλακές «αξιωματούχος» της τουρκικής «πρεσβείας», ο ηγέτης και ο γενικός γραμματέας του κόμματος των εποίκων, Κόμματος της Αναγέννησης, η ολοκλήρωση των διεργασιών για τον σχηματισμό «κυβέρνησης», ενώ αύριο αναμένεται και η ανακοίνωση της σύνθεσης του «υπουργικού», είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο

«Να φροντίσετε καλά τα δικά μας παιδιά», γράφει ότι «αξιωματούχος» της τουρκικής «πρεσβείας», ο ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης Ερχάν Αρικλί και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Μπερτάν Ζάρογλου επισκέφτηκαν χθες τις φυλακές, όπου κρατούνται μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, οι ύποπτοι για τα επεισόδια κατά της «Αφρίκα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο είχαν συνάντηση με τη διεύθυνση των φυλακών, «ήπιαν τσάι και καφέ και ζήτησαν όπως περιποιηθούν τους υπόπτους». Γράφει, ακόμα, ότι ομάδα φοιτητών βρέθηκε χθες έξω από το «δικαστήριο» κατά την προσαγωγή των υπόπτων για τη δολοφονία του Νιγηριανού φοιτητή, ζητώντας δικαιοσύνη. Αναφέρεται, ακόμα, στις αντιδράσεις που προκάλεσε στα κατεχόμενα η σύλληψη ιατρών στην Τουρκία, ενώ πέντε συντεχνίες καταδίκασαν τη σύλληψη των ιατρών.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Υπογράφεται το πρωτόκολλο συνασπισμού», γράφει ότι τρεις ώρες διήρκεσε η χθεσινή συνάντηση των ηγετών των τεσσάρων κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην τετρακομματική «κυβέρνηση», ενώ κατά τη συνάντηση ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το πρωτόκολλο συνεργασίας. Γράφει, ακόμα, ότι κατά τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 50%. Προβάλλει, ακόμα, τη δημιουργία μουσείου τουρκοκυπριακής τέχνης, το οποίο είναι πρωτοβουλία παράνομου πανεπιστημίου.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Εγκληματική ενέργεια, άγρια δολοφονία», γράφει ότι σύμφωνα με τα πορίσματα της νεκροτομής επί της σορού του Νιγηριανού φοιτητή, ο θάνατός του προήλθε από πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι, ενώ τα εφτά πρόσωπα που συνελήφθησαν ως ύποπτα μεταφέρθηκαν χθες στο «δικαστήριο» και εναντίον των τριών εκδόθηκε διάταγμα κράτησης τους. Έξω από το δικαστήριο μαζεύτηκαν φοιτητές, ζητώντας την εξιχνίαση της υπόθεσης. Γράφει, ακόμα, ότι τελείωσε η πρώτη περίοδος σχολικών μαθημάτων και τα ενδεικτικά προόδου τους πήραν οι μαθητές χθες στα κατεχόμενα. Αναφορά γίνεται και στον θάνατο του 16χρονου Μουσταφά Ουτσάρ, ο οποίος έπεσε από ύψος έξι μέτρων.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μην σιωπάτε, δώστε τις λεπτομέρειες του εγκλήματος», γράφει ότι από τους εφτά συλληφθέντες για τη δολοφονία του Νιγηριανού φοιτητή οι 4 είναι κάτω των 18 ετών. Οι γονείς των υπόπτων, κατά τη σύλληψη των παιδιών τους, ζήτησαν από τα παιδιά τους να μιλήσουν και να συνεργαστούν με την «αστυνομία». Αναφορά γίνεται και στη διαμαρτυρία των φοιτητών, φίλων του θύματος, έξω από το «δικαστήριο», οι οποίοι ζητούσαν δικαιοσύνη για τον θάνατο του φίλου τους. Γράφει, ακόμα, ότι λόγω της αύξησης στη συναλλαγματική αξία της τουρκικής λίρας έχουν διπλασιαστεί και τα ποσά των δανείων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Κυβέρνηση που υπερβαίνει τα συνηθισμένα», γράφει ότι έχει ολοκληρωθεί το πρωτόκολλο συνεργασίας των τεσσάρων κομμάτων και αναμένεται αύριο, Παρασκευή, να οριστικοποιηθεί η σύνθεση του νέου «υπουργικού συμβουλίου», η οποία θα υποβληθεί στον ηγέτη των Τ/κ. Αναφέρεται, ακόμα, στον θάνατο 16χρονου, ο οποίος έπεσε από ύψος έξι μέτρων και τραυματίστηκε θανάσιμα. Προβάλλει ακόμα τη διαμαρτυρία των φοιτητών έξω από το «δικαστήριο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο κατά την προσαγωγή για προσωποκράτηση των υπόπτων για τη δολοφονία Νιγηριανού φοιτητή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα