Επταγώνια: Στο περίμενε δυο χρόνια για πυροσβεστικό σταθμό δωρεάς Μητσοτάκη

Την ανέγερση του Υπαίθριου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Επταγώνια αναμένουν από το 2021 οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο Σταθμός της Επταγώνιας, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το 2021 στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα.

Τον Ιούνιο του 2022, Αναστασιάδης και Μητσοτάκης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας, για

την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου πυροσβεστικού σταθμού στην Επταγώνια, ένα έργο το οποίο κοστολογήθηκε περίπου 650-700,000 ευρώ.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη της Επταγώνιας, Παναγιώτη Τσολάκη, ο οποίος ανέφερε αρχικά ότι πριν από ένα χρόνο είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριακός Μητσοτάκης τη δωρεά για ανέγερση του Σταθμού. «Ανέλαβαν τα Δημόσια Έργα αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τίποτε. Περιπαίζουν τον κόσμο», είπε ο Παναγιώτης Τσολάκης. 

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις από τα αρμόδια Τμήματα και ανέλαβε το Τμήμα Δημοσίων Έργων για να ολοκληρώσει τη διαδικασία και κατασκευή του έργου».

Ο κ. Τσολάκης τόνισε ότι πέρσι είχαν συνάντηση στο Τμήμα Δημοσίων Έργων όπου τους ανέφεραν ότι το έργο θα συνεχιστεί. Σημείωσε ότι τη δωρεά της Ελληνικής Κυβέρνησης την χειρίζεται το δημόσιο.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι εκκρεμούν δεκάδες έργα τα οποία όμως βρίσκονται στον «πάγο» περιμένοντας το Τμήμα Δημοσίων Έργων να τα ξεκινήσει.

Το SigmaLive επικοινώνησε και με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή ο οποίος ανέφερε ότι δεν εκκρεμεί κάτι από πλευρά της Πυροσβεστικής. «Η Υπηρεσία έκανε όλα εκείνα που της αναλογούσαν. Δηλαδή την εξασφάλιση γης και την εξασφάλιση πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών».

Επεσήμανε ότι η όλη διαδικασία είναι στα Δημόσια Έργα ούτως ώστε να ανακοινωθεί η προσφοριοδότηση και να ξεκινήσει το έργο. «Εμείς ως Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουμε κλείσει όλα τα κεφάλαια σε ότι αφορά τον Πυροσβεστικό Σταθμό στην Επταγώνια και στην Πάχνα».

Το SigmaLive ζήτησε και τη θέση του Τμήματος Δημοσίων Έργων σχετικά με την ανέγερση του Σταθμού η οποία αναμένεται. 

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ: Η ΚΔ αναλαμβάνει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που πλήγηκαν στη Ρόδο

Keywords
Τυχαία Θέματα