Έρχεται το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle στην Α.Μεσόγειο(ΧΑΡΤΗΣ)

To γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle (CDG) ξεκίνησε μια νέα αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του Ντάες στη Συρία, ανέφεραν τα γαλλικά ΜΜΕ. Η παρουσία του CDG είναι στο πλαίσιο της γαλλικής αεροναυτικής άσκησης Clemenceau 2019, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης μια φρεγάτα αντιαεροπορικής δράσης, μια φρεγάτα πολλαπλών αποστολών, ένα πλοίο και πυρηνικό υποβρύχιο. Κατά τη διάρκεια της άσκησης το «Ναυτικό

Αεροπορικό Συγκρότημα» θα υποστηρίζεται από συμμαχικά σκάφη που προέρχονται από την Πορτογαλία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Αυστραλία και τις Η.Π.Α.

Πάντως η αύξηση της παρουσίας των Γάλλων στην περιοχή πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποσύρουν τους στρατιωτικούς από τη Συρία.

Μετά το πέρα της αποστολής του στη Μεσόγειο, ο Charles de Gaulle θα μετακινηθεί στον Ινδικό Ωκεανό και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Εκεί, το αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει σε κοινές ασκήσεις, δηλαδή με τις ινδικές δυνάμεις και αναμένεται να επιστρέψει στη Γαλλία τον Ιούλιο. Αυτή είναι η πρώτη αποστολή για το Charles de Gaulle μετά από επισκευές 18 μηνών στην Τουλόν. Πριν από αυτό, ο αερομεταφορέας είχε συμμετάσχει σε μια άλλη επιχείρηση κατά του Daesh στη Συρία και το Ιράκ το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα πως γίνονται συνεχώς ενέργειες για αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων Κύπρου-Γαλλίας η οποία δεν είναι άσχετη και με την παρουσία της Γαλλικής TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ όσο την ευρύτερη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα