Έρευνα: Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε ποσοστά στρες - Η θέση της Κύπρου

Η Ελλάδα είναι η δυστυχώς η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό στρες στην Ευρώπη  σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη με την Κύπρο να κατατάσσεται στην 5η θέση πίσω από την Μάλτα, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

H έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία CBD cbdolie.nl, εξέτασε τις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τις κατηγορίες επικράτησης κατάθλιψης, επικράτησης άγχους, αναφορές

επιπέδων στρες, αναφορές επιπέδων θλίψης, αναφορές επιπέδων απόλαυσης και μέσες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας, για να ανακαλύψει τα επίπεδα της ηπείρου. χώρες με το μεγαλύτερο στρες.

Στη συνέχεια, κάθε παράγοντας συμπεριλήφθηκε σε έναν δείκτη για να δημιουργηθεί μια συνολική «βαθμολογία άγχους» από το 100.

Η έρευνα διεξήχθη σε 35 χώρες, αλλά η Ουκρανία και η Ρωσία παραλείφθηκαν από την κατάταξη λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο στρες στην Ευρώπη, έχοντας συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία στρες 71,8 στα 100. Η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας αφού σημείωσε υψηλή βαθμολογία τόσο για αναφορές επικράτησης στρες όσο και κατάθλιψης.

Η Ελλάδα έχει επιπολασμό κατάθλιψης 6,52 τοις εκατό, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, καθώς και το 57 τοις εκατό των ερωτηθέντων που ανέφεραν συχνό στρες, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Τουρκία κατατάσσεται ως η δεύτερη χώρα με το μεγαλύτερο άγχος στην Ευρώπη, με συνολική βαθμολογία άγχους 71,2.

Η Τουρκία κατατάχθηκε στην υψηλότερη λίστα στην Ευρώπη για αναφορές για υψηλά επίπεδα στρες, με το 64 τοις εκατό των κατοίκων να αναφέρει ότι αισθάνεται συχνά άγχος. Η Τουρκία κατατάχθηκε επίσης στην υψηλότερη θέση στην Ευρώπη για τα συχνά αισθήματα θλίψης με το 49 τοις εκατό των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι αισθάνεται συχνά έτσι.

Η Πορτογαλία κατατάσσεται ως η τρίτη χώρα με το μεγαλύτερο στρες στην Ευρώπη με βαθμολογία στρες 68,4 στα 100. Το έθνος της Ιβηρικής έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης στην Ευρώπη με 5,88 τοις εκατό των ερωτηθέντων που αναφέρουν συχνά συναισθήματα κατάθλιψης.

Η Μάλτα και η Κύπρος κατατάσσονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση. Η Μάλτα, κατέλαβε υψηλή θέση λόγω των υψηλών επιπέδων εβδομαδιαίων ωρών εργασίας των 37,9 ωρών και των εμφανών επιπέδων συχνών συναισθημάτων άγχους με το 6,97 τοις εκατό των ερωτηθέντων να αναφέρει ως τέτοιο. Συνολικά, η Μάλτα λαμβάνει βαθμολογία άγχους 51,4 στα 100.

Η Κύπρος αναφέρει ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα συχνού άγχους με 7,22 τοις εκατό, ωστόσο, κατατάσσεται χαμηλότερα από τη Μάλτα για συχνά συναισθήματα θλίψης 22 τοις εκατό σε σύγκριση με το 25 τοις εκατό της Μάλτας και κατά μέσο όρο εργάζεται 0,2 λιγότερες ώρες από τη Μάλτα με 37,7 τοις εκατό, δίνοντας στρες στην Κύπρο. Βαθμολογία 50,4 στα 100.

Η Ιρλανδία ήρθε στην έκτη θέση ως μία από τις πιο αγχωμένες χώρες της Ευρώπης με κατάταξη άγχους 49,2 στα 100, ακολουθούμενη από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελβετία που αποτελούν τις πρώτες 10 χώρες με το μεγαλύτερο άγχος στην Ευρώπη.

Αντίθετα, η Δανία κατατάσσεται ως η λιγότερο αγχωμένη χώρα στην Ευρώπη με βαθμολογία άγχους 21,7 στα 100.

Keywords
Τυχαία Θέματα