Ερευνητικό ευρωπαϊκό έργο SEO-DWARF

Το ερευνητικό Έργο «SEO-DWARF» έχει ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016 και θα έχει συνολική διάρκεια 4 χρόνια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.584,000 ευρώ και για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου 189,000 ευρώ. Ένας από τους στόχους προτεραιότητας του Έργου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ προσωπικού από τον Ακαδημαϊκό και το βιομηχανικό τομέα αποσκοπώντας στην ανταλλαγή γνώσης και στην

ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών. Στα πλαίσια του «SEO-DWARF» έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό δίκτυο εταιρικής συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 4 εταίροι από Ακαδημαϊκά ιδρύματα και 5 εταίροι από τον τομέα της βιομηχανίας ενώ στο Έργο συμμετέχουν εταίροι από την Ελλάδα (3), Ιταλία (2), Γερμανία (1), Γαλλία (1), Κύπρο (1) και Ελβετία (1). Πιο συγκεκριμένα το Εταιρικό Σχήμα αποτελείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (GR) το οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο Έργο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (GR), το University of Bari Aldo Moro (IT) και το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Γεωπεριβάλλοντος του Ερευνητικού Κέντρου ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’ του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (CY) που αποτελούν τους 4 εταίρους εκπροσωπώντας τον ακαδημαϊκό τομέα. Από την άλλη πλευρά, 5 εταίροι από τις εταιρείες Planetek Hellas (GR), Planetek Italia (IT), TWT GmbH Science &Innovation (DE), i-Sea (FR) και CloudSigma (CH) έρχονται να ολοκληρώσουν το εταιρικό σχήμα εκπροσωπώντας τον βιομηχανικό τομέα. Συντονιστής του έργου από το ΤΕΠΑΚ είναι ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγητής Διόφαντος Γλ. Χατζημιτσής. Συμμετέχουν επίσης οι Δρ Χριστιάνα Παπούτσα και οι Δρ Άθως Αγαπίου και Δρ Κυριάκος Θεμιστοκλέους. Η Δρ. Χριστιάνα Παπούτσα αποτέλεσε την αποσπασμένη ερευνήτρια (secondment) από το ΤΕΠΑΚ για το εν λογω έργο.

Η εναρκτήρια συνάντηση (kick-off meeting) πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2015 στις εγκαταστάσεις της Planetek Hellas στην Αθήνα στην οποία και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλους τους Εταίρους. Στη συνάντηση έγιναν παρουσιάσεις και συζητήθηκαν όλα τα επί μέρους πακέτα εργασίας και οι επικείμενες δράσεις. Παράλληλα, οι επικεφαλείς εταίροι των πακέτων εργασίας παρουσίασαν τους ενδεχόμενους κίνδυνους για κάθε πακέτο εργασίας (Ανάλυση Επικινδυνότητας / Risk Assessment). Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με σκοπό τόσο την ελαχιστοποίηση των κινδύνων αλλά και τον βέλτιστο σχεδιασμό για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την διασφάλιση της ποιότητας των αποτελεσμάτων του Έργου. Σε αυτή τη φάση έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση αποσπάσεων προσωπικού από τον ακαδημαϊκό τομέα ανάμεσα στην βιομηχανία και στον ακαδημαϊκό τομέα. Παράλληλα βρισκόμαστε στην πρώτη φάση υλοποίησης του Έργου όπου πραγματοποιείται ορισμός των αναγκών και απαιτήσεων των χρηστών (User Needs and Requirements) αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες (Services) που πρόκειται να αναπτυχθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα