Ηχηρό μήνυμα ελπίδας στην Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και κεντρικό σύνθημα «Περπατούμε για μας και για όλες τις γυναίκες της ζωής μας», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 07 Οκτωβρίου η 13η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, που συνδιοργάνωσαν η Europa Donna Κύπρου και η AstroBank,

με την ευκαιρία του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Της πορείας προηγήθηκε σύντομη τελετή, στην οποία απηυθύναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου Εύη Παπαδοπούλου και ο CEO της AstroBank Γιώργος Άππιος. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, καθώς και άλλοι βουλευτές και αξιωματούχοι.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, με αφορμή τις πρόσφατες αποχωρήσεις από το Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού, τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο, ούτε και η ποιότητά τους, διαβεβαιώνοντας πως θα ενισχυθεί, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει την απαιτούμενη στήριξη.

Η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου Εύη Παπαδοπούλου, υπογράμμισε ότι κοινός σκοπός όλων είναι να σταματήσει αυτή η ασθένεια να αφαιρεί ζωές. «Να κάνουμε το ταξίδι μέσα από τον καρκίνο του μαστού όσο πιο ανώδυνο γίνεται. Να προλάβουμε. Η πρόληψη, ο έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές», σημείωσε.

Στον χαιρετισμό του, ο CEO της AstroBank Γιώργος Άππιος ανέφερε πως η AstroBank, για 8η συνεχή χρονιά, στέκεται δίπλα στην Europa Donna Κύπρου. «Η AstroBank δηλώνει παρούσα και επιλέγει να βρίσκεται σταθερά εδώ, να στηρίζει με αγάπη και αφοσίωση το πολύτιμο έργο της Europa Donna Κύπρου», είπε.

Στη φετινή πορεία, υπήρχαν 620 ροζ, 7 μπλε και 102 λευκές φιγούρες, που συμβόλιζαν τα 620 νέα περιστατικά του 2016 που αφορούσαν γυναίκες, τα 7 νέα περιστατικά του 2016 που αφορούσαν άνδρες και τις 102 γυναίκες που έδωσαν τη μάχη τους, αλλά, δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα