Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής

"Το Ισραήλ δεν θα γλιτώσει από τα εγκλήματά του. Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε εγγυητές", διαμήνυσε σήμερα από το Κατάρ ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντάς τον «απειλή για ολόκληρη την περιοχή».

«Εκτιμούμε τις προσπάθειες του Κατάρ για την ανταλλαγή κρατουμένων. Ελπίζαμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα μετατρέπονταν σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός, αλλά αυτό δεν συνέβη», δήλωσε, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι «ο Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το

μέλλον της περιοχής. Η απώλεια της ζωής 17 χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων, κυρίως παιδιών και γυναικών, είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένα έγκλημα πολέμου. Το Ισραήλ δεν πρέπει να γλιτώσει από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει».

Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε πάλι έκκληση για ανακωχή, αλλιώς επίσεισε τον κίνδυνο για επέκταση του πολέμου στη Συρία.
«Προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλιση μόνιμης κατάπαυσης του πυρός. Φάνηκε για άλλη μια φορά η σημασία της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους στη βάση των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι φρικαλεότητες στη Γάζα να μετατραπούν σε πόλεμο που θα περιλαμβάνει και τη Συρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα