Ερντογάν: Οι τουρκικές σειρές «όπλο» πολιτιστικής επιρροής στον κόσμο

Τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην τελετή απονομής των Μεγάλων Βραβείων της τουρκικής προεδρίας για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

«Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία, η μουσική, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, η μόδα. Όταν χρειάζεται, αυτά τα εργαλεία μετατρέπονται στα πιο αποτελεσματικά μέσα από την στρατιωτική,

την τεχνολογική και την οικονομική ισχύ», τόνισε, κάνοντας παράλληλα και μία αναγωγή στη σπουδαιότητα της Κωνσταντινούπολης ως πανάρχαιου κέντρου παγκόσμιου πολιτισμού, επειδή εκεί γράφτηκε το Κοράνι.

«Το Κοράνι αποκαλύφθηκε στη Μέκκα, διαβάστηκε στην Αίγυπτο, γράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι στα κλασικά έργα του πολιτισμού έχουν προστεθεί τώρα και όργανα που βασίζονται στην τεχνολογία και το διαδίκτυο.

«Όποιος διαχειρίζεται το περιεχόμενο του Διαδικτύου στον κόσμο, είναι πολύ πιο σημαντικός από τον όποιον έχει μια ατομική βόμβα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ μία από τις πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες μπαίνουν σιωπηλά στα σπίτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο είναι οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τηλεοπτικές σειρές που παράγονται στην Τουρκία εξάγονται σε σχεδόν 150 χώρες, σημείωσε, ενώ η Τουρκία είναι η χώρα που εξάγει τις περισσότερες τηλεοπτικές σειρές μετά τις ΗΠΑ στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα