Ερντογάν: Περαστικά στον Μητσοτάκη για την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Τις ευχές του για περαστικά έστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που φιλοξενεί και πάλι τον Ζελένσκι μετά τον περασμένο Ιούλιο και πρόσθεσε: "Εύχομαι περαστικά και στις δύο χώρες για την πυραυλική επίθεση της Τετάρτης κοντά στην περιοχή, όπου βρίσκονταν ο κ. Ζελένσκι και ο κ. Μητσοτάκης. Εκφράζω επίσης

τα συλλυπητήριά μου για όλους τους Ουκρανούς πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο εδώ και δύο χρόνια".

Στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, μετά τη συνάντηση στο Ντολμάμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη, όπως επίσης και να παράσχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για μία νέα συμφωνία για τα σιτηρά, εάν υπάρχει πρόθεση των μερών.

«Η υποστήριξή μας συνεχίζεται για τον στόχο της Ουκρανίας να ενταχθεί στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Θα υποστηρίξουμε επίσης σθεναρά την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώσαμε επίσης το φόρουμ για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Ιανουάριο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: Οδησσός: Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι -Καλά η ελληνική αποστολή

Αμυντικές συμφωνίες

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι Τουρκία και Ουκρανία κατέληξαν σε συμφωνίες για κοινά αμυντικά έργα τόσο σε κρατικό επίπεδο όσο και μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών.

Μεταξύ των υπουργείων Άμυνας υπεγράφησαν αρκετά σημαντικά έγγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα