Ετοιμότητα ομογενών βουλευτών να προωθήσουν θέματα που απασχολούν την Κύπρο

Το Κυπριακό, θέματα Ενέργειας και οι σχέσεις της Κύπρου με τις χώρες όπου είναι εκλελεγμένοι ελληνικής καταγωγής βουλευτές, απασχόλησαν συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στο οποίο συμμετέχουν ελληνικής αλλά και κυπριακής καταγωγής βουλευτές από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ιορδανία και Κένυα.

Σε δηλώσεις τους οι ομογενείς βουλευτές, μέλη της αντιπροσωπείας,

εξέφρασαν ετοιμότητα να βοηθήσουν την Κύπρο στα θέματα που την απασχολούν και στην προώθησή τους στις χώρες όπου αυτοί υπηρετούν.

Ο Γερουσιαστής του Rhode Island, Λεωνίδας Ραπτάκης, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη γνωριμία με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. «Μιλήσαμε για όλα τα θέματα. Για Ενέργεια, θέματα Κύπρου, ΗΠΑ, Ελλάδας, Αυστραλίας, Καναδά, Κένυας, Ιορδανίας. Ήταν πολύ σημαντική η συζήτηση» ανέφερε.

Τόνισε πως «πρέπει να σκεφτόμαστε τα θέματα όχι μια φορά τον χρόνο, κάθε δυο χρόνια. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα να έχουμε μια καλή επικοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό εμείς που είμαστε εκλεγμένοι με ελληνικές ρίζες πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον κυπριακό λαό, πώς να λύσουμε τα θέματα, τα προβλήματα εδώ πέρα στην Ανατολική Μεσόγειο στις χώρες μας όπου είμαστε εκλεγμένοι και με τους συνάδελφούς μας που δεν είναι Έλληνες στα κοινοβούλια να στείλουμε αυτό το σοβαρό μήνυμα. Είναι πολύ σημαντικό που είχαμε σήμερα αυτή την επίσκεψη με τον κ. Πρόεδρο», ανέφερε.

Ο κυπριακής καταγωγής βουλευτής στις ΗΠΑ, Μάικλ Τανούσης, είπε πως «είμαι πολύ περήφανος που είμαι εδώ σήμερα ειδικά ως γιος προσφύγων στη Νέα Υόρκη. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ με την αντιπροσωπεία. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση χθες με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως  «όταν πάμε πίσω στις ΗΠΑ θα εργαστούμε σκληρά για να βοηθήσουμε για το πρόγραμμα απαλλαγής θεωρήσεων εισόδου (visa waiver programme), ώστε οι Κύπριοι να μπορούν να έλθουν στις ΗΠΑ χωρίς να πρέπει να περιμένουν ένα χρόνο για το πρόγραμμα για τις βίζες. Προσβλέπουμε να εργαστούμε μαζί με την κυπριακή κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης για όλους τους Κύπριους πολίτες και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στο Κυπριακό», ανέφερε.

Η κυπριακής καταγωγής βουλευτής στην Αυστραλία καθώς και Υπουργός στην κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας, Άντρια Μάικλς, είπε πως είναι πολύ περήφανη που συνάντησε τον Πρόεδρο της Κύπρου. Πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να έχουν σχέση με τους Κύπριους και την κυπριακή κυβέρνηση. «Θέλουμε να γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την Κύπρο από το εξωτερικό και θέλουμε να έχουμε ανοικτή επικοινωνία και αυτό είναι που ελπίζουμε να πετύχουμε ύστερα από αυτή τη συνάντηση», ανέφερε.

Ο Γερουσιαστής στην Ιορδανία Γεράσιμος - Οντέ Κουάς είπε πως ήταν πάρα πολύ καλή η συνάντηση με τον Πρόεδρο. «Θέσαμε το θέμα ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και να υπάρχει ένας μηχανισμός βοήθειας του κυπριακού λαού», ανέφερε.

Η βουλευτής στη Κένυα Έστερ Πασάρης είπε πως «συγχαίρουμε την Κύπρο για την εκλογή ενός πολύ ταπεινού Προέδρου με όραμα. Προσβλέπουμε να μεγαλώσουμε την οργάνωσή μας και να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των Ελλήνων», πρόσθεσε.

Η βουλευτής στον Καναδά Εμανουέλα Λαμπροπούλου είπε πως «είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο. Έχει πολύ καλές σκέψεις για το κράτος και θέλει να χρησιμοποιήσει τους Έλληνες από το εξωτερικό και τους Κύπριους από το εξωτερικό για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Κύπρο και την Ελλάδα από μακριά. Νομίζω ότι θα γίνουν πιο καλές οι σχέσεις μας και η επικοινωνία μεταξύ μας, με τους βουλευτές από εδώ, για να μπορούμε να δουλέψουμε μαζί στα θέματα που είναι πολύ σημαντικά και για τους δυο μας», πρόσθεσε.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ετοιμότητα, Κύπρο,etoimotita, kypro