Έτρεχε λόγω των βροχών η Πυροσβεστική – Απεγκλωβίστηκε οδηγός στη Λεμεσό

 Σε είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες 24 ώρες. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν απεγκλωβισμό από ακινητοποιημένο όχημα, μετακινήσεις δέντρων και αντλήσεις νερών από υποστατικά.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι η Πυροσβεστική είναι και σήμερα σε αυξημένη ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, και αν χρειαστεί θα ανταποκριθούν. "Αν χρειαστεί καλούμε και εκτός υπηρεσίας προσωπικό. Ο εξοπλισμός

μας ελέγχθηκε, είναι πάνω στα οχήματα για κάθε περίπτωση για θέματα αντλήσεως ομβρίων υδάτων", ανέφερε.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Κεττή στην πλατφόρμα Χ, από τα 20 περιστατικά που σχετίζονται με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα περισσότερα σημειώθηκαν στη Λεμεσό, όπου η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε οχτώ περιπτώσεις. Η μία περίπτωση αφορούσε διάσωση ζωής από ακινητοποιημένο όχημα κάτω από γέφυρα.

Άλλες τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, αφορούσαν πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις η Πυροσβεστική κλη΄θηκε να αντλήσει νερά από υπόγεια σπιτιών.

Στη Λάρνακα, η Πυροσβεστική κλήθηκε δύο φορές σε σχέση με πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων και μία φορά για καθάρισμα αντικειμένων στον δρόμο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου κλήθηκε να μετακινήσει πεσμένα δέντρα πέντε φορές. Ο Σταθμός Πάφου κλήθηκε, αντίστοιχα, να μετακινήσει δέντρα δύο φορές, ενώ ανταποκρίθηκε και σε μία περίπτωση για καθαρισμό ομβρίων υδάτων και σε καθάρισμα αντικειμένων στον δρόμο.

Πέρα από τα είκοσι συνολικά περιστατικά στα οποία ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική το τελευταίο εικοσιτετράωρο αναφορικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κλήθηκε να ανταποκριθεί και σε ακόμα 23 πυρκαγιές και 14 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Ο κ. Κεττής στην ανάρτησή του, αναφερόμενος στα πιο σημαντικά περιστατικά, αναφέρει ότι στις 12.25 το μεσημέρι του Σαββάτου, ξέσπασε πυρκαγιά σε ψηλή άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα σε έκταση ενός εκταρίου, μεταξύ των κοινοτήτων Δωρά, Πραστιού και Μούσερε στην Επαρχία Λεμεσού. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν Πυροσβεστικές Δυνάμεις από Λεμεσό και υποστηρίχθηκαν από το Τμήμα Δασών, την Υπηρεσία Θήρας και τα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Επιπλέον, στις 20:18 το βράδυ του Σαββάτου, η πυροσβεστική κλήθηκε για άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο χώρο στάθμευσης σε οικία στη Λεμεσό. Από το νερό υπέστη ζημιές ένα όχημα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στο περιεχόμενο οικίας η οποία βρισκόταν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Τέλος, στις 3:30 το πρωί της Κυριακής,η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα στη Λευκωσία. Από την πυρκαγιά το κατάστημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές, ενώ ελαφριές ζημιές έπαθε και γραφείο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας, ενώ τα αίτια θα διερευνηθούν σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Επίκεντρο των βροχών η Λεμεσός-Βίντεο από τους πλημμυρισμένους δρόμους

Χιόνια στο σημερινό μενού του καιρού – Αισθητή πτώση θερμοκρασίας

Keywords
Τυχαία Θέματα