Έβγαλαν μαχαίρια Αντωνιάδης & Σούγλης: «Το 14% στηρίζει ΑΚΕΛ»-«Λέτε φανφάρες»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων του ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ, οι οποίοι σχολίασαν την χθεσινοβραδινή δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, Δημήτρης Σούγλης και Άθως Αντωνιάδης

λογομάχησαν για τη συσπείρωση του ΕΛΑΜ.

Διαβάστε ακόμη: Η «απο – συσπείρωση» και οι ιδιάζουσες εκλογές του 2023 (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΕΛΑΜ, Δημήτρης Σούγλης, ανέφερε ότι η δημοσκόπηση καταγράφει μια συγκεκριμένη τάση τη δεδομένη χρονική στιγμή. «Είναι πρόωρο για συμπεράσματα», είπε.

Πρόσθεσε ότι η μέχρι στιγμής η εικόνα δείχνει ότι δεν πρόκειται για Προεδρικές αλλά για εσωκομματικές. «Δεν βλέπω ποιος εξ αυτών θα φέρει την αλλαγή. Η μόνη φωνή αντιπολίτευση παραμένει αυτή του ΕΛΑΜ».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης, ανέφερε ότι η δημοσκόπηση είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους υποψήφιους, την κοινωνία και τα κόμματα. «Αντικατοπτρίζει την τάση της κοινωνίας αυτή τη στιγμή».

Συμπλήρωσε ότι τη δεδομένη στιγμή οι πολίτες δεν λειτουργούν με τον κομματικό πατριωτισμό.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, τόνισε ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για τις Προεδρικές εκλογές. «Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού οδήγησε τους πολίτες να αναζητούν έναν υποψήφιο με εντιμότητα και να μην είναι διεφθαρμένος».

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι «αυτή η διακυβέρνηση οδήγησε τη διαφθορά σε τέτοια επίπεδα που ανάγκασε τους πολίτες να αναζητούν κάποιον που θα καθαρίσει αυτή την κηλίδα από τη χώρα, αλλά θα εκπέμπει και την εικόνα της καθαρότητας».

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου, ανέφερε ότι η δημοσκόπηση δείχνει τη δημοφιλία των υποψήφιων, αλλά όχι το αποτέλεσμα της κάλπης. «Αν λαμβάναμε υπόψη τις δημοσκοπήσεις στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, τότε ο ΔΗΣΥ θα ήταν δεύτερο κόμμα με πολύ περισσότερες απώλειες».

Σημείωσε ότι το 2008 οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Ιωάννη Κασουλίδη εκτός του δεύτερου γύρου, κάτι το οποίο ανατράπηκε στη συνέχεια. «Στον ΔΗΣΥ έχουμε την τάση να ανατρέπουμε δημοσκοπήσεις και νιώθω ότι ο κόσμος μας θα τρέξει τελευταία στιγμή».

Ακόμη είπε ότι υπάρχει μια τάση αλλά ο ΔΗΣΥ βελτιώνεται και παίρνει τα μηνύματα.

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πολιτικού στούντιο, όταν ο κ. Σούγλης ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ δεν ανήκει στον παλαιοκομματισμό. «Ο Χρίστος Χρίστου αποτελεί την μόνη καθαρή και αντιπολιτευτική γραμμή».

Σημείωσε ότι δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει συγκυβερνήσει και το ΕΛΑΜ από την ίδρυση του είναι κοντά στον λαό με προτάσεις.

Ο Άθως Αντωνιάδης απάντησε στον κ. Σούγλη ότι η δημοσκόπηση δείχνει ότι το ΕΛΑΜ δεν έχει καθόλου αρραγές μέτωπο, καθώς μόνο το 30% στηρίζει τον κ. Χρίστου. «Είναι εντυπωσιακό ότι το 14% από τους ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ θα στήριζε τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ», είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Σούγλης αναφερόμενος προς τον κ. Αντωνιάδη τόνισε ότι «Διαβάζεται τη δημοσκόπηση όπως θέλετε. Είστε οι τελευταίοι οι οποίοι πρέπει να μιλούν. Είχατε πει ότι όποιος και να είναι, το ΔΗΚΟ θα είναι κυβέρνηση. Έννοια σας είναι οι καρέκλες, τα Υπουργεία και οι θέσεις. Αφήστε το ΕΛΑΜ».

Ο κ. Αντωνιάδης του συνέστησε ψυχραιμία με τον κ. Σούγλη να απαντά ότι είναι ψύχραιμος. «Αν ήσασταν εσείς ψύχραιμοι δεν θα ψάχνατε για υποψήφιο. Γιατί δεν πήγατε με τον Πρόεδρο σας; Δεν ήταν η σειρά του Νικόλα Παπαδόπουλου;».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αντωνιάδης τον ρώτησε αν θέλει να κάνει το δημοσιογράφο. «Μπορείτε να ψάξετε για αυτή τη δουλεία», είπε με τον κ. Σούγλη να απαντά ότι «χάνετε τη ψυχραιμία σας και λέτε φανφάρες».

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων για τις Προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης: 

Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ για Προεδρικές 2023: Ιδού τα αποτελέσματα (ΚΑΡΤΕΣ&VIDEO)

Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ: Ο καταλληλότερος για την Προεδρία και η παράσταση νίκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβγαλαν, Αντωνιάδης, Σούγλης, Το 14, ΑΚΕΛ#45Λέτε,evgalan, antoniadis, souglis, to 14, akel#45lete