«Ευνουχίσαμε τους αστυνομικούς» - «Να τους δώσουμε σοκολατάκια;» (BINTEO)

Τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, Νίκος Λοϊζίδης, φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα, ενώ παρέμβαση έκανε και ο ανώτατος εκτελεστικός Διευθυντής του ΣΙΓΜΑ, Χρύσανθος Τσουρούλλης.

Αρχικά, ο κ. Λοϊζίδης απαντώντας σε ερώτηση για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται και δεν λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα, ανέφερε ότι ο κυριότερος λόγος είναι ότι τα χέρια της Αστυνομία είναι δεμένα. «Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μιλούμε για 30-40 χούλιγκανς

με κουκούλες και να μην διαμαρτύρεται κανένας γιατί 80 αστυνομικοί δεν έχουν την στήριξη να βγουν μπροστά, να επιβάλουν με ανάλογη βία και να επιβάλουν την τάξη.

Τόνισε επίσης ότι το 80% των αστυνομικών της πρώτης γραμμής είναι φορτωμένοι με πειθαρχικές υποθέσεις από καταγγελίες ανθρώπων του υποκόσμου, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον νόμο καταγγέλλοντας τους αστυνομικούς.

«Θέλουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι η Αστυνομία είναι για να επιβάλλει τον νόμο με την ανάλογη βία αλλά ταυτόχρονα θέλουμε και την ηγεσία να σταθεί δίπλα μας και να πει ότι είναι δίπλα μας και να κάνουμε την δουλειά μας. Όταν έχω 4 τραυματίες αστυνομικούς οι οποίοι θα έπρεπε να είναι 14 και αν το θεωρείται υπερβολή να σας περιγράψω το πιστόλι φωτοβολίδα σε συνάδελφο και το τραπέζι που φόρεσαν στο κεφάλι του μαδίτη».

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Ανακοινώνει μέτρα κατά χουλιγκανισμού - «Φαινόμενα που δεν τιμούν κανένα»

Με την σειρά του, ο  Χρύσανθος Τσουρούλλης ανέφερε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε με μία παραδοχή. «Η παραδοχή είναι ότι αποτύχαμε όλοι και κυρίως πιο εκκωφαντικά η πολιτεία, γιατί δεν έκανε αυτό που πρέπει».

Ο Χρύσανθος Τσουρούλλης αναρωτήθηκε ποιο μας είπε η πολιτεία ότι είναι το κύριο εργαλείο της για πάταξη του χουλιγκανισμού, η περιβόητη κάρτα φιλάθλου η οποία στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν μπορούσε να εφαρμοστεί γιατί επιλέγηκε ένα γήπεδο που δεν είχε κάμερες ασφαλείας.

Τόνισε επίσης ότι, στην ουσία ευνουχίσαμε του αστυνομικούς, τους στέλνουμε να πάνε σε πόλεμο και τους δίνουμε τριαντάφυλλα.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η δικτατορία του καθωσπρεπισμού και την μετριότητας. Η Αστυνομία έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ρόλο, εφαρμόζει τον νόμο. Οι σύνδεσμοι δηλαδή τι είναι; εγκληματικές οργανώσεις; ποιοι τις διοικούν; έχουμε ονόματα»;

Κλείνοντας ανέφερε ότι δεν γίνεται άλλο να συνεχίσουμε στη λογική του ότι να είναι, οι αρμόδιοι δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται τι μαρτύριο είναι να έχει ευθύνη.

«Έχω την ευθύνη σημαίνει ξημεροβραδιάζομαι για να βρω αποτέλεσμα, να πάρω μέτρα και να λύσω την ιστορία. Φτάνει πια. Θα κλάψουμε πάνω σε τάφους συμπολιτών μα και ως οι μοιραίοι του Βάρναλη θα κλαίμε την μοίρα μας και θα διερωτόμαστε τι συνέβη».  

Διαβάστε επίσης: Κάηκαν ολοσχερώς τα υποστατικά της CPT-Εικόνες ντροπής εντός και εκτός σταδίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευνουχίσαμε, Αστυνομικούς #45 Να,evnouchisame, astynomikous #45 na