Ευρωεκλογές 2019: Κανείς δεν πρέπει να μένει θεατής

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο δρόμος που θα πάρει θα καθορίσει το μέλλον της αλλά και το μέλλον του κάθε Ευρωπαίου πολίτη ξεχωριστά. Το ερώτημα είναι σαφές: Θα συνεχίσουμε με μια Ευρώπη των ΜΚΟ και των τραπεζών ή θα γίνουν οι ίδιοι οι λαοί συμμέτοχοι στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού οράματος; Ευρώπη των λογιστικών μεγεθών ή Ευρώπη της δημοκρατίας, της διαφορετικότητας, των αξιών και των παραδόσεων;

Στα ερωτήματα αυτά οι Ευρωπαίοι πολίτες

καλούνται εκ των πραγμάτων να πάρουν θέση στις ευρωεκλογές. Είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση και κανείς δεν πρέπει να μένει θεατής. Η συμμετοχή είναι αυτή που θα διαμορφώσει τα νέα δεδομένα.

Ειδικά για εμάς στην Κύπρο, οι ευρωεκλογές απαιτούν συναίσθηση των εθνικών προκλήσεων και ψήφο εθνικής ευθύνης. Για την συνεχιζόμενη κατοχή που είναι ιστορική ντροπή για την Ευρώπη και με μια Τουρκία που καθημερινά απειλεί, αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταστήσει σαφές πως αυτή η Τουρκία που έχει αναλάβει το ρόλο του "νταή" της περιοχής δεν έχει θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιπλέον, πρέπει με άμεσες και στοχευμένες ενέργειες να περιφρουρηθούν τα σύνορά μας που είναι σύνορα της Ευρώπης και να αναχαιτιστούν τα κύματα της παράνομης μετανάστευσης.

Επίσης πρέπει να δώσουμε μια σειρά από μάχες για:

- Να διαμορφωθούν πολιτικές για την αντιμετώπιση του δημογραφικού που είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας.

- Να προστατευτούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα των αγροτών ενόψει μεταρρύθμισης της ΚΑΠ.

- Να δημιουργηθούν ευκαιρίες για τη νέα γενιά, αξιοποιώντας νέες έξυπνες τεχνολογίες.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μείζονα ζητούμενα των σημερινών καιρών που εκφράζει η υποψηφιότητά μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Είναι η ώρα της δυνατής, καθαρής και περήφανης φωνής στην ευρωβουλή. Για μια πιο δίκαιη Ευρώπη, για μια καλύτερη ζωή στην Κύπρο, για νέες κατακτήσεις ολόκληρου του Ελληνισμού.

* Ο Λευτέρης Δημητρίου είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δικτύου Οικουμενικού Ελληνισμού ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα