Εξάχρονη κατάφερε να λύσει τον κύβο Rubik σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα (VID)

Στο Rubik's Cube International Open στη Σιγκαπούρη, ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα πέτυχε η εξάχρονη Cao Qixian από την επαρχία Jiangsu της Κίνας. Άφησε άναυδο τον κόσμο, καθώς έγινε το πρώτο κορίτσι που έλυσε τον κύβο του Rubik σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα.

Το ταξίδι της με τον κύβο ξεκίνησε στην τρυφερή ηλικία των τριών ετών και η αφοσίωσή της ήταν τέτοια που οι γονείς της προσέλαβαν έναν προπονητή για να καλλιεργήσει το εκκολαπτόμενο ταλέντο της. «Ήταν πέρα από τις πιο τρελές μου προσδοκίες το γεγονός

ότι έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ σε τόσο μικρή ηλικία», εξέφρασε η μητέρα της, η οποία εξακολουθεί να μην πιστεύει στο μνημειώδες επίτευγμα της κόρης της.

Ο προπονητής της Qixian, ο Wang Yinhao, αναγνώρισε την έμφυτη ικανότητά της στο αγώνισμα, επαινώντας την. Η αφοσίωσή της στην τέχνη της είναι ακλόνητη, με καθημερινές προπονήσεις που διαρκούν δύο έως τρεις ώρες. Αυτή η αφοσίωση είναι που οδήγησε στην εντυπωσιακή της νίκη.

Ο κύβος του Ρούμπικ, ένα παζλ που έχει προκαλέσει και ενθουσιάσει εκατομμύρια ανθρώπους από τότε που δημιουργήθηκε από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Ernő Rubik στα τέλη της δεκαετίας του 1970, συνεχίζει να γοητεύει την παγκόσμια κοινότητα. Η κοινότητα του speedcubing, ειδικότερα, έχει γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη, συγκεντρώνοντας τους λάτρεις του σε μια σειρά από διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ενώ η επίδοση ρεκόρ του Qixian σε ηλικία έξι ετών είναι εξαιρετική, η δημογραφική ομάδα του speedcubing τείνει να γίνει νεότερη με την πάροδο των ετών. Ο Matthew Dickman, ανώτερος αντιπρόσωπος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά στην Παγκόσμια Ένωση Κύβων, σημείωσε σε μια συζήτηση με το NPR ότι οι διαγωνιζόμενοι είναι συνήθως μεταξύ 12 και 15 ετών και τα περιθώρια νίκης έχουν γίνει απίστευτα μικρά, συχνά φτάνουν μέχρι τα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

@7newsaustralia Six-year-old Chinese girl has become the first female to solve a Rubik's cube in under six seconds. #Rubikscube #worldrecord #7NEWS ♬ original sound - 7NEWS Australia

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα