Έξι συλλήψεις για το δυστύχημα σε χρυσωρυχείο του Ερζίντζαν

Σε έξι άτομα από τα οκτώ άτομα που κρατούνταν για το δυστύχημα στο χρυσωρυχείο Τσιοπλέρ της επαρχίας Ερζίντζαν της Τουρκίας επιβλήθηκε προφυλάκιση, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης των εννέα εγκλωβισμένων εργατών.

Στο χρυσωρυχείο, που ανήκει στην Anagold Mining, σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εννέα εργαζόμενοι. Την 4η ημέρα των ερευνών για εντοπισμό και διάσωσή τους, ολοκληρώθηκαν και οι δικαστικές διαδικασίες για τους προφυλακισμένους της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δίκτυο Αρτί, στη λίστα των προφυλακισθέντων συμπεριλαμβάνεται

και ένας υπήκοος του Καναδά. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών, από τους παραπεμφθέντες στη δικαιοσύνη συνελήφθησαν έξι άτομα. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα με δικαστική απόφαση.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Ερζίντζαν, δικηγόρος Αντέμ Άκτουρκ, δήλωσε ότι δημοσιεύτηκε η έκθεση εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με την έκθεση, 5 από τους υπόπτους θεωρούνται κύριοι υπαίτιοι, 2 δευτερεύοντες και 1 συνεργός.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, σε νέα δήλωση στην περιοχή, ανέφερε ότι «δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι ο χώρος εκκενώθηκε πριν από την κατολίσθηση και οι εργάτες εγκλωβίστηκαν σε αυτό το περιστατικό ενώ επέστρεφαν για έλεγχο».

Το δυστύχημα στο χρυσωρυχείο του Ερζίντζαν έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Οι ειδικοί εκφράζουν προβληματισμό για την απελευθέρωση ποσοτήτων κυανίου στη περιοχή και στον Ευφράτη. 

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Έρευνες για τους 9 αγνοούμενους από την κατάρρευση χρυσωρυχείου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα