Εξοπλίζεται η Αστυνομία: Περιπολικά θα εντοπίζουν παρανομούντες μέσω πινακίδων

Βγαίνουν αύριο στους δρόμους 46 υπερσύγχρονα περιπολικά και δύο προωθημένοι κινητοί σταθμοί διοίκησης της Αστυνομίας, με στόχο να ενισχύσουν τα μέλη της πρώτης γραμμής.

Μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι», ο Υπεύθυνος του Τμήματος Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Αστυνομίας και Αναπληρωτής Ανώτερος Υπαστυνόμος, Ανδρέας Καλογήρου, ανέφερε ότι τα 46 περιπολικά διαθέτουν, μεταξύ άλλων:

Σύστημα εντοπισμού οχήματοςΣύστημα αναγνώρισης πινακίδωνOn-board radarΧάρτες πλοήγησηςΨηφιακό σύστημα ραδιοεπικοινωνιών «TETRA»Nέου τύπου φάρους με led
εξοπλισμό για καλύτερη περιπολία μέρα και νύχτα

Σε σχέση με το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, τα περιπολικά θα μπορούν να στέλνουν σε άλλα περιπολικά ότι ένα όχημα με συγκεκριμένο αριθμό πινακίδων πρέπει να αποκοπεί, ενώ θα μπορούν επίσης να «σκανάρουν» τις πινακίδες για έλεγχο, για παράδειγμα, της ταυτότητας του οδηγού ή της άδειας κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης: Στους δρόμους 46 νέα περιπολικά της Αστυνομίας με σύστημα ελέγχου ταχύτητας

Κινητοί σταθμοί

Πέραν από τα περιπολικά, η Αστυνομία εξοπλίζεται με δύο προωθημένους κινητούς σταθμούς, οι οποίοι θα δοθούν σε Λάρνακα και Λεμεσό και αναμένεται να συνδράμουν σε θέματα επιχειρήσεων, εξιχνίαση φόνων, ανεύρεση ελλειπόντων προσώπων, πυρκαγιών κι άλλων εγκλημάτων.

Οι σταθμοί θα έχουν τη δυνατότητα για άμεση λήψη εικόνας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). 

Επίκειται νέα παραλαβή

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου, επίκειται νέα παραλαβή οχημάτων 4Χ4, προκειμένου να ενισχύσουν τους αγροτικούς αστυνομικούς σταθμούς, αλλά και 9 οχημάτων για μεταφορά σκύλων.

Σημειώνεται ότι τα παλιά περιπολικά που είναι ασύμφορα, θα αποσυρθούν.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη ανατροπή: «Πρόσωπο ομολόγησε ότι σκότωσε μαζί με άλλους τον Θανάση»

Keywords
Τυχαία Θέματα