Επ. Λιλλήκα: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση υπέρ των πολιτών

Σε ανακοίνωση το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρθηκε στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που θα είναι απάντηση στα προβλήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας στην Κύπρο.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Συνομιλώντας με διάφορα τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας διαπιστώνουμε τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην στελέχωση ακόμα και σε τομείς και τμήματα όπως είναι του κτηματολογίου, που είναι παραγωγικοί τομείς που αποφέρουν έσοδα στο Δημόσιο.

Αλλά

ταυτόχρονα διαπιστώνουμε και την μεγάλη ανάγκη για ουσιαστική πλέον μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, έτσι το Κράτος που δημιουργήθηκε με τα δεδομένα του 1960 να μπορεί να ανταποκρίνεται στα δεδομένα του 21ου αιώνα.

Χρειαζόμαστε ριζοσπαστικές ρυθμίσεις που θα απλοποιούν τις διαδικασίες, θα μειώνουν την γραφειοκρατία στο μέγιστο βαθμό και βεβαίως θα εξυπηρετούν τον πολίτη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Αυτός είναι ο στόχος μας και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι που θα πρέπει να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε με την ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η οποία θα δώσει πάρα πολλές λύσεις και θα επιτρέψει ταυτόχρονα στις εταιρείες και στους πολίτες να εξυπηρετούνται στις σχέσεις του με το Δημόσιο από το σπίτι τους ή από τα γραφεία τους.

Η ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αποτελεί το κλειδί και για τα ζητήματα της διαφάνειας. Για αυτό θα είναι πρώτη μας προτεραιότητα.

Είμαστε ίσως η τελευταία χώρα της Ε.Ε στην ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, στο επίπεδο που έχουμε φτάσει και δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για περαιτέρω καθυστέρηση.

Η καθυστέρηση στην ηλεκτρονική Διακυβέρνηση έχει μεγάλο οικονομικό κόστος το οποίο καλείται να πληρώσει πάντα ο φορολογούμενος.

Keywords
Τυχαία Θέματα