Φωκαϊδης-Κρετσού: Συνεργασία Κύπρου-ΕΕ για την ανάπτυξη

Τη συνεργασία ΕΕ και Κυπριακής Δημοκρατίας υπέρ της ενίσχυσης της οικονομικής προόδου και ανάπτυξης στην Κύπρο εξήραν σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Κορίνα Κρετσού, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωκαϊδης, ως αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, “επανέλαβε την ανάγκη συνέχισης της υποστήριξης του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους

από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη λειτουργία του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή και του Χρηματοδοτικού Κανονισμού, και στην προσήλωση ως προς την αποτελεσματική εφαρμογή τους, πάντοτε εντός του συμφωνημένου νομικού τους πλαισίου.

Ο κ. Φωκαΐδης, καλωσορίζοντας την Ευρωπαία Επίτροπο σημείωσε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, τονίζοντας την πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης να καταβάλει κάθε προσπάθεια για τον τερματισμό “του μεγαλύτερου ιστορικού και πολιτικού αναχρονισμού σήμερα στην Ευρώπη, με την διαίρεση και κατοχή εδαφών μιας χώρας μέλος της Ένωσης”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα