Φωνές «ΥΠΕΞ» για αγορά γαλλικού εξοπλισμού από την Κυπριακή Δημοκρατία

Την αντίδραση του λεγόμενου Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η είδηση για εξοπλισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας με γαλλικό ελικόπτερο.

Όπως δημοσιεύει το ΓΤΠ και η επισκόπηση του τουρκικού και του τουρκοκυπριακού Τύπου, σύμφωνα με την kibrispostasi (22.06.22), το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, υποστήριξε με γραπτή του ανακοίνωση, ότι οι «προκλητικές ενέργειες της νότιας Κύπρου, έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις» και την κατηγόρησε για την υπογραφή συμφωνίας για αγορά επιθετικού ελικοπτέρου από

τη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2022:Παρουσίαση H145M της Airbus με πυραύλους SPIKE ER 2 (pics&vid)

Αναφερόμενο στις στρατιωτικές δραστηριότητες της «νότιας» Κύπρου, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατίας, μαζί με ορισμένες χώρες, το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών, υποστηρίζει στην ανακοίνωση του, ότι «αυτές οι προκλητικές ενέργειες της νότιας Κύπρου, έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Είναι φανερό, ότι αυτές οι στρατιωτικές δραστηριότητες γίνονται εναντίον του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνοντας ότι «η συνέχιση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου, εναντίον της ΤΔΒΚ , αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη σημασία της συνέχισης των αποτελεσματικών και ντε φάκτο εγγυήσεων της μητέρας Πατρίδας», η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «είναι υψίστης σημασίας η προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων τους μαζί με τη υποστήριξη της Τουρκίας».

Σχολιάζοντας την καταβολή προκαταβολής εκ’ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αγορά επιθετικών ελικοπτέρων από τη Γαλλία, για την Εθνική Φρουρά, το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών, υποστηρίζει στην γραπτή του ανακοίνωση ό,τι αυτή η απόφαση, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει αδιάκοπα το πρόγραμμα της για ενίσχυση του στρατιωτικού της εξοπλισμού, γεγονός που αποτελεί απειλή, όπως υποστηρίζει, για τη σταθερότητα και γαλήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και το νησί.
Η ανακοίνωση του λεγόμενου υπουργείου εξωτερικών, υποστηρίζει και τα εξής: «Έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις οι προκλητικές ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία έχει εγκαταστήσει βαρύ οπλισμό στα σύνορα, εκπαιδεύει τους ιερωμένους να κάνουν βολές, στηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση PKK, ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για όπλα και πυρομαχικά, πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις με πολλές χώρες και συνάπτει διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες. Είναι φανερό ότι αυτές οι στρατιωτικές δραστηριότητες γίνονται εναντίον του τουρκοκυπριακού λαού.
Οι λεγόμενες προτάσεις ΜΟΕ της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζει αδιάκοπα την πολιτική της για ενίσχυση του στρατιωτικού της εξοπλισμού, μετατρέποντας τις ενέργειες της αυτές ως εργαλείο για απειλή εναντίον του τουρκοκυπριακού λαού, δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο παρά να ξεγελάσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιληφθεί αυτό το παιχνίδι της ελληνοκυπριακής πλευράς», προσθέτει η ανακοίνωση, κατηγορώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ ότι δεν είναι ένας αμερόληπτο οργανισμός, αλλά και τις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων.
«Η στάση των χωρών που συνάπτουν συμφωνίες με την ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου και στηρίζουν την απειλητική της πολιτικής, παρέχοντας στρατιωτική στήριξη, εξουδετερώνει κάθε πιθανότητα για επίτευξη μιας αποδεκτής συμφωνίας ανάμεσα στους δύο λαούς. Την ίδια στιγμή, η άνευ όρων στήριξη που παρέχεται στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου, παρεμποδίζει την εγκαθίδρυση ενός περιβάλλοντος γαλήνης και σταθερότητας, η οποία είναι απαραίτητη στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει η ανακοίνωση του λεγόμενου υπουργείου εξωτερικών.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα