Φόνος Δωρόθεου: Για μπίρες σε κοντινό καφενείο οι ύποπτοι μετά το επεισόδιο

Νέες λεπτομέρειες για τον φόνο του 61χρονου Δωρόθεο Δημητριάδη, που διαπράχθηκε στις 4 Ιανουαρίου, στα Λατσιά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατά τη διαδικασία ανανέωσης των διαταγμάτων προσωποκράτησης των επτά υπόπτων.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι ύποπτοι 3 έως 7 είναι φίλοι και γνωρίζονται μεταξύ τους και συναντιόνται συχνά σε καφενείο στην πλατεία Ειρήνης Επίσης γνώριζαν τον 35χρονο και την 31χρονη σύζυγό του, αφού αυτοί επισκέπτονται συχνά το καφενείο με τα παιδιά τους.  

Στις 4/1/2023 γύρω στις 19:00,

ενώ οι ύποπτοι 3 έως 7 κάθονταν στο καφενείο στην πλατεία Ειρήνης στα Λατσιά, ακούγονταν φωνές από την πολυκατοικία στην οδό Μαχαιρά 4 και ακολούθως ακούστηκε ο γιος του 35χρονου και της 31χρονης να φωνάζει ότι δέρνουν τη μάμα του. Οι ύποπτοι 3 έως 7 κατευθύνθηκαν στο διαμέρισμα της οικογένειας, όπου ακούγονταν φωνές από τον 35χρονο που έλεγε «εσού είσαι άδρωπος ρε μπ@@@@ να δέρνεις τη γυναίκα μου» και ακολούθως ήχος από χαστούκι. Στη συνέχεια, αφού ανέβηκαν προς το διαμέρισμα, εισήλθαν σε αυτό οι ύποπτοι 3,6 και 7 όπου εκεί ο 35χρονος χτυπούσε τον 61χρονο, το οποίο βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα με μπουνιές στο πρόσωπο και κλωτσιές σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Το θύμα φώναζε να τον αφήσουν και προσπαθούσε να αμυνθεί χωρίς να προσπαθεί να χτυπήσει κανέναν. Ακολούθως, ο 6ος ύποπτος κλώτσησε δύο φορές στην περιοχή της κοιλιάς το θύμα, το οποίος έβγαζε κραυγές πόνου. Εν συνεχεία, ο 3ος ύποπτος έσυρε το θύμα με δύναμη έξω από το διαμέρισμα και τον χτύπησε ελαφριά με το με το πόδι στο πρόσωπο και αφού ο 61χρονος σηκώθηκε, ο 3ος ύποπτος τον χτύπησε δυνατά με γροθιά στην κοιλιά. Στη συνέχεια, μεταξύ του 1ου ορόφου και εισόδου της πολυκατοικίας, ενώ κατέβαιναν οι ύποπτοι 3 έως 7 μαζί με τον 61χρονο σε κάποια στιγμή το θύμα έπεσε στο πάτωμα και ακολούθως οι ύποπτοι 3 και 7 έσυραν τον 61χρονο από τα πόδια με αποτέλεσμα να χτυπά το κεφάλι του σε κάθε σκαλί.

Όταν μετέφεραν τον 61χρονο προς την είσοδο της πολυκατοικίας το παντελόνι του είχε κατέβει κάτω από τα γόνατα και ενώ βρισκόταν στο έδαφος και είχε τις αισθήσεις του ο 6ος ύποπτος άρχισε να του δίνει μπουνιές στο πρόσωπο και οι ύποπτοι 3 και 7 να του δίνουν κλωτσιές στην περιοχή της κοιλιάς και στα πλευρά, ενώ ο 7ος ΄ύποπτος πάτησε με δύναμη το θύμα στην κοιλιά.

Ακολούθως και ενώ κατέφθασε περιπολικό της Αστυνομίας οι ύποπτοι 3 έως 7 τράπηκαν σε φυγή από συγκεκριμένη κατεύθυνση. Από τις μαρτυρίες που λήφθηκαν κάποιοι από τους υπόπτους 3 έως 7 επέστρεψαν μετά από πάροδο 3 ωρών περίπου μετά από το επεισόδιο σε καφενείο δίπλα ακριβώς από το σημείο που έγινε το συμβάν και κάθισαν και έπιναν μπύρες.

Σημειώνεται ότι για άλλες πέντε μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης 7 προσώπων σε σχέση με την υπόθεση φόνου στα Λατσιά, ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις από το ΤΑΕ Λευκωσίας για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Εναντίον των επτά προσώπων, τα οποία οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, διερευνάται υπόθεση που αφορά στα αδικήματα: Συνομωσία προς διάπραξη φόνου και ανθρωποκτονία, τα οποία διαπράχθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2023, στα Λατσιά, με θύμα 60χρονο.

Όπως αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ενώπιον του δικαστηρίου, η υπόθεση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διερεύνησης αλλά υπολείπεται αρκετό έργο για την ολοκλήρωση των εξετάσεων αφού έχουν προκύψει νέες μαρτυρίες που πρέπει να αξιολογηθούν και να ληφθούν επιπρόσθετες καταθέσεις που αφορούν και τους 7 υπόπτους.

Σημειώθηκε, παράλληλα, ότι εντοπίστηκαν νέα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τις νέες μαρτυρίες που προέκυψαν τα οποία παραλήφθηκαν και αξιολογούνται και τα οποία δυνατό να κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών τόσο πριν όσο και μετά το επεισόδιο.

Επιπρόσθετα, για την υπόθεση, έχει ληφθεί μια οπτικογραφημένη κατάθεση από ένα ανήλικο παιδί και αναμένεται να ληφθεί δεύτερη μετά από αξιολόγηση και προετοιμασία από δεύτερο ανήλικο.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, που διενήργησαν στις 5 Ιανουαρίου τη νεκροτομή στη σορό του θύματος, ο θάνατος του 60χρονου προήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνέπεια αιμορραγίας από τραυματικές κακώσεις κοιλιακών αγγείων και οργάνων.

Διαβάστε επίσης: Φόνος στα Λατσιά: Ενώπιον Δικαστηρίου οι επτά ύποπτοι

Keywords
Τυχαία Θέματα