ΦΩΤΟ: Πραγματοποιήθηκε η εκταφή για εντοπισμό των οστών του Βασίλη Μιχαηλίδη

Πραγματοποιήθηκε στις 8:00 πρωί η εκταφή του τάφου που πιστεύεται ότι ανήκει στον εθνικό ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού είχε εκδώσει το προηγούμενο διάστημα απόφαση για ταυτοποίηση των λειψάνων έτσι ώστε να εξακριβωθεί αν ανήκουν στον εθνικό ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, μετά από αίτημα της οικογένειας και των φίλων του.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του τάφου

Το 2003 ιδρύθηκε η εταιρεία και ένας από

τους στόχους ήταν να βρεθεί ο τάφος του Βασίλη Μιχαηλίδη.

Μαρτυρίες από τον Αριστείδη Κουδουνάρη και του Χρήστου Ροτσίδη αλλά και μία έρευνα από τον Κυριάκο Ιωάννου ήταν ο τρόπος που έφτασαν στα ίχνη του τάφου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία του Κουδουνάρη, όταν ήταν μικρός πήγε με την γιαγιά του στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολαού και του έδειξε έναν τάφο με πέτρες γύρω γύρω και του είπε να θυμάται ότι ανήκει στον Βασίλη Μιχαηλίδη.

Ο Δρ. Κυριάκος Ιωάννου που έχει Δοκτωράτο για τον Βασίλη Μιχαηλίδη έψαχνε έναν έναν τους τάφους μέχρι που βρήκε τον τάφο που ομοίαζε με αυτόν που περιέγραφε ο Κουδουνάρης. Ο συγκεκριμένος τάφος άνηκε σε άγνωστο νεκρό.

Επιπλέον υπάρχει και η μαρτυρία του Χρήστου Ροτσίδη, που όταν ήταν παιδί και έπαιζε κρυφτό στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου, ένας από τους ζητιάνους στην είσοδο του κοιμητηρίου, απήγγελλε τη Χιώτισσα και του έδειξε τον τάφο του Βασίλη Μιχαηλίδη.

Διαβάστε ακόμη: «Πράσινο» Δικαστηρίου για εκταφή λειψάνων του εθνικού ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα