Ρώσοι φωτογραφίζουν φιλο-ουκρανικές δυνάμεις και «λευκό βαν» για πυρκαγιά

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/4) στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία, με την Αστυνομία να διερευνά τα αίτια της φωτιάς την ίδια ώρα που η επικεφαλής του Κέντρου φωτογραφίζει φιλο-ουκρανικές δυνάμεις για το περιστατικό.

Μιλώντας για το περιστατικό στο τηλεοπτικό κανάλι «Russia 24», η διευθύντρια του Κέντρου, Αλίνα Ρανττσένκο, ανέφερε ότι «μπορεί κάποιος να μαντέψει ποιος είναι υπεύθυνος για την φωτιά, η φιλο-ουκρανική διασπορά είναι αρκετά ενεργή εδώ οι πρεσβείες μη φιλικών χωρών είναι επίσης αρκετά ενεργές, υποστηρίζουν κάθε δημόσιο πρόσωπο που έχει αντι-ρωσική δράση»

είπε.

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με την Ρανττσένκο, λένε ότι για αρκετές μέρες ένα λευκό μίνι βαν ήταν παρκαρισμένο κοντά στο κτίριο, όχημα το οποίο εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.

Ο εμπρησμός στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού (RCSC) στη Λευκωσία της Κύπρου μπορεί να θεωρηθεί τρομοκρατική επίθεση εάν επιβεβαιωθεί η εκδοχή ότι το κτίριο πήρε φωτιά λόγω βόμβας μολότοφ, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Rossotrudnichestvo Evgeny Primakov.

«Βλέπουμε τα βίντεο, θα τα λύσουμε όλα. Δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν ήταν μολότοφ. Εάν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για βόμβα μολότοφ, τότε αυτό είναι μια τυπική τρομοκρατική επίθεση», αναφέρει ο Primakov   σύμφωνα με το Ria Novosti.

Διαβάστε επίσης: Στις φλόγες το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία (VID/PIC)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτογραφίζουν #45ουκρανικές,fotografizoun #45oukranikes