Φυλακές: «Έρχεται νέο, αποτελεσματικό σύστημα απενεργοποίησης κινητών»

Για τα προβλήματα στις Φυλακές μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Mάριος Χαρτσιώτης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υλοποιούνται δύο άμεσες ενέργειες για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού και ότι θα εξασφαλιστεί νέο σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.

Αρχικά ανέφερε ότι στις Φυλακές παρουσιάζονται πολλά και διάφορα προβλήματα και στόχος της Κυβέρνησης είναι ο εκσυγχρονισμός τους.

Για την παραίτηση Καπνουλλά απάντησε ότι υπάρχει τάση να δίδεται προς τα έξω η εντύπωση ότι η παραίτηση του ήρθε ως αποτέλεσμα των προβλημάτων και

των καταστάσεων. «Ο κ. Καπνουλλάς επέλεξε να παραιτηθεί  για καθαρά προσωπικούς λόγους και μάλιστα στην ανακοίνωσή του επικαλέστηκε τους λόγους που τον ώθησαν να πάει στα προηγούμενα καθήκοντά του», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, έχουν τροχοδρομηθεί δύο άμεσες ενέργειες για αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού.

Η πρώτη είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να μετακινηθούν οι κρατούμενοι της ανοικτής φυλακής σε νέο κτήριο μέσα στο όλο τεμάχιο όπου βρίσκονται οι σήμερα οι Κεντρικές Φυλακές.

«Το υφιστάμενο κτήριο της ανοικτής φυλακής ήδη είναι υπό αναδόμηση, ανακαίνιση και ενίσχυση ώστε να καταστεί κτήριο Κεντρικών Φυλακών, με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός κρατουμένων ήδη στο βασικό κτήριο να μετακινηθεί στο σημερινό κτήριο ανοικτής φυλακής, που μετατρέπεται σε κλειστή φυλακή», σημείωσε.

Όσον αφορά τα θέματα υποστελέχωσης, ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε ότι τροχοδρομείται η πρόσληψη σημαντικού αριθμού δεσμοφυλάκων εντός του έτους.

Για το σύστημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων, επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα καθότι το συμβόλαιο που υπεγράφη από την προηγουμένη Κυβέρνηση, δυστυχώς δεν μπόρεσε να προχωρήσει, λόγω αστοχίας του όλου συστήματος του παρόχου.

«Τροχοδρομούμε όσο το δυνατό τάχιστη διαδικασία απόκτησης ενός νέου συστήματος, αποτελεσματικού αυτή τη φορά σε σχέση με την απενεργοποίηση των κινητών», τόνισε.

Όλα όσα ανέφερε ο κ. Χαρτσιώτης:

Keywords
Τυχαία Θέματα