Γαϊτανάκι αποκαλύψεων για σκάνδαλα στην υγεία

Απανωτές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά τα σκάνδαλα στον τομέα της υγείας. Οι τελευταίες αποκαλύψεις μετά την επ αυτοφόρω σύλληψη του Εκτελεστικού Δ/ντη του ΓΝΛ και Διευθυντή της κλινικής ΩΡΛ δρ.Ιωάννη Κυαμίδη καθώς επίσης και η σύλληψη γιατρού της ιδίας κλινικής δρ.Βασκέν Σαχπετεριάν δίνουν συνέχεια στο γαϊτανάκι των αποκαλύψεων στον τομέα της υγείας.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση μετά την οκταήμερη

κράτηση των δυο γιατρών. Τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση, για το οποίο εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης φαίνεται να είναι ο Διευθυντής της κλινικής ΩΡΛ Λ/κας.

Ποινική έρευνα για τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό

Εξάλλου, ποινική έρευνα διέταξε ο ΓΕ Κώστας Κληρίδης, σχετικά με τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό. Το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα Σημερινή με δημοσίευμα στις 24 Απριλίου.Στο πλαίσιο της έρευνας, έχει αρχίσει ήδη η συλλογή εγγράφων από του Υπουργείο Υγείας και η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στις διαδικασίες αποστολής ασθενών στο εξωτερικό.

Ο Κώστας Κληρίδης όπως προκύπτει έχει διατάξει ποινική έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων από λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται και η κρατική συμφωνία με το ιδιωτικό νοσοκομείο Kings Kollege του Λονδίνου.

Υπ.Υγείας: Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς

Το υφιστάμενο σύστημα στα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως λειτουργεί σήμερα, δεν υποβοηθά τη διαφάνεια και την πάταξη παρόμοιων φαινομένων, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Παμπορίδης. Ο Υπουργός Υγείας μετά την σύλληψη των δυο γιατρών για χρηματισμό τόνισε την αδήριτη ανάγκη για πλήρη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα