Γέμισε αρκουδάκια το νεκροταφείο των ΒΒ στη Δεκέλεια - Ποιος ο λόγος (pics)

Γέμισε αρκουδάκια και λούτρινα ζωάκια το στρατιωτικό νεκροταφείο στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας. Σύμφωνα με τη DailyMail, τα παιχνίδια αυτά τοποθετήθηκαν όχι σε τάφους στρατιωτών αλλά μικρών παιδιών που πέθαναν στην Κύπρο.

Πρόκειται για βρέφη και μικρά παιδιά από οικογένειες Βρετανών που βρίσκονταν στην Κύπρο στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Πρόκειται για 450 παιδιά, από

τα οποία τα 159 είχαν πεθάνει την πρώτη ημέρα που γεννήθηκαν.

Τα λούτρινα ζωάκια είναι μια πρωτοβουλία της Annie Macmillan Davies, η οποία εμπνεύστηκε αυτή την ιδέα όταν επισκέφτηκε τον τάφο των γονιών της στο νεκροταφείο της Δεκέλειας το 2022.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Annie είχε παρατηρήσει ότι αυτά τα παιδιά ήταν ξεχασμένα εκεί για δεκαετίες, αφού οι γονείς τους πολύ συχνά έπαιρναν μεταθέσεις και έφευγαν από την Κύπρο. Γι αυτό σκέφτηκε ότι τα αρκουδάκια σε αυτούς τους τάφους θα λειτουργούσαν ως μια υπενθύμιση για το πόσα παιδιά είχαν πεθάνει εκείνη την περίοδο.

Μετά από αυτή τη συμβολική κίνηση, μερικές από τις οικογένειες των μωρών απαιτούν να διεξαχθεί έρευνα για τους θανάτους, ώστε να τερματιστεί το βασανιστήριο που υπόκεινται εδώ και 60 χρόνια.

Η απουσία ιατρικών αρχείων, τα οποία πιστεύεται ότι χάθηκαν όταν κατεδαφίστηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο, θεωρήθηκε ως έλλειψη διαφάνειας από τους αξιωματούχους και τροφοδότησε θεωρίες για τους λόγους θανάτου των παιδιών, όπως έκθεση σε ραδιενεργό υλικό, παρενέργειες από συνδυασμούς εμβολίων ή ακόμα μόλυνση του νερού από αγωνιστές της ΕΟΚΑ!

Πιο «ψύχραιμες» εκτιμήσεις όμως δείχνουν ότι οι θάνατοι των βρεφών ίσως οφείλονται στις κακές συνθήκες υγιεινής του Βρετανικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Δεκέλειας, όπου πέθαναν και τα περισσότερα βρέφη.

Διαβάστε επίσης: Το «κρυμμένο» στρατιωτικό νεκροταφείο στην κορυφή του Τροόδους (pics+vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γέμισε, Δεκέλεια #45 Ποιος,gemise, dekeleia #45 poios