Γεραπετρίτης για οριοθέτηση με Τουρκία:Nα δούμε τα πράγματα και με γενναιότητα

Για όλα τα φλέγοντα θέματα της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής πλην του Κυπριακού  μίλησε τις προηγούμενες μέρες στο Φόρουμ των Δελφών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ιδιαίτερο προβληματισμό καθώς και ερωτηματικά προκαλούν οι δηλώσεις του περί οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα  με την Τουρκία τονίζοντας πως «κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τα πράγματα και με γενναιότητα».

Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να διευθύνει ο ίδιος θα διευθύνει τη συζήτηση

σε σχέση με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. «Ξέρω ότι δεν είναι μία ευχάριστη συζήτηση, είναι μια δύσκολη συζήτηση, η οποία δύσκολη συζήτηση πιθανότατα να έχει αρνητικές συνέπειες και για εκείνον ο οποίος διευθύνει τις συζητήσεις που πιθανότατα θα είμαι εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τι σημαίνει γενναιότητα στην συζήτηση, κ. Γεραπετρίτης  είπε «Νομίζω είναι πάρα πολύ σαφές. Θα πρέπει να καθίσουμε να δούμε με την Τουρκία πώς μπορούμε να έχουμε μία ισόρροπη στάση, η οποία επί τη βάσει αποκλειστικά και μόνο του διεθνούς δικαίου θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε μία λύση αυτού του μοναδικού προβλήματος, το οποίο έχουμε σε ό,τι αφορά τη νομική του υφή, και να προχωρήσουμε μπροστά και ενδεχομένως να παραπέμψουμε στη Χάγη ή στο Αμβούργο, σε μία διεθνή δικαιοδοσία, η οποία θα μπορέσει να κλείσει το θέμα της οριοθέτησης. Ξέρετε, η παραπομπή σε δικαιοδοσία από μόνη της έχει το στοιχείο της γενναιότητας, διότι πάντοτε αβέβαιη είναι η έκβαση μίας διεθνούς δικαιοδοσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεραπετρίτης, Τουρκία Nα,gerapetritis, tourkia Na