Γερμασόγεια: Εγκαίνια πάρκου εις μνήμη των «Μάκηδων» που έσβησαν στην άσφαλτο

Τη μνήμη των «Μάκηδων», των δυο νεαρών μουσικών Αβραάμ Αλεξάνδρου και Πρόδρομου Θεμιστοκλέους, τιμά ο Δήμος Γερμασόγειας, δίνοντας το όνομα τους στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταυροφόρων και Μυρτιωτίσσης, στο ποταμό Γερμασόγειας.

Οι δυο νέοι, 26 και 24 χρόνων, έχασαν άδικα τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, στις 9 Ιανουαρίου 2022, ενώ μετέβαιναν στην Πάφο για να εργαστούν, ανέφερε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, τελώντας τα εγκαίνια του πάρκου, το πρωί της Κυριακής.

Οι δυο «Μάκηδες»,

συνέχισε, γεμάτοι όνειρα, ήταν αχώριστοι φίλοι που τους ένωνε η αγάπη τους για τη μουσική και ρίχθηκαν στον αγώνα της βιοπάλης μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας, τραγουδώντας μαζί, σε διάφορες επαρχίες της Κύπρου.

«Δυστυχώς τα δυο νεαρά αυτά παιδιά έσβησαν στην άσφαλτο και μαζί τους όλες οι φιλοδοξίες και όνειρα τους, βυθίζοντας τις οικογένειες τους αλλά και όλη την Κύπρο, σε βαρύ πένθος», ανέφερε ο κ.Ξυδιάς, προσθέτοντας πως, μετά από σχετικό αίτημα, το δημοτικό συμβούλιο Γερμασόγειας αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη τους, εγκαινιάζοντας το πάρκο που φέρει το όνομα τους.

Εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο μουσικών, σημείωσε ότι, με τη σημερινή εκδήλωση, ο Δήμος Γερμασόγειας συμμερίζεται τον πόνο τους και τους στηρίζει.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον καλλιτέχνη Μιχάλη Εμπανοϊζε που φιλοτέχνησε το μνημείο στο πάρκο, το οποίο απεικονίζει μια κιθάρα και ένα μικρόφωνο «που συντρόφευαν πάντοτε τη σύντομη ζωή των αδικοχαμένων φίλων μας».

Η τελετή εγκαινίων και ονοματοδοσίας του πάρκου ξεκίνησε με αγιασμό και διανθίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την χορωδία «Cantus Novus».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα