Για δικοινοτική σπείρα ναρκωτικών μέσω Telegram κάνει λόγο η Ντιαλόγκ

Με τίτλο «Δικοινοτική σπείρα» η εφημερίδα Ντιαλόγκ προβάλλει σήμερα τα όσα διαμείφθηκαν χθες στο «επαρχιακό δικαστήριο» για τη ανανέωση του διατάγματος κράτησης των συλληφθέντων από την «επιχείρηση κλειδαράς» της «αστυνομίας» για εμπορία ναρκωτικών κατά την οποία κατασχέθηκε ποσότητα ενός κιλού ναρκωτικών αξίας 1,5 εκ ΤΛ. Πρόκειται, όπως αναφέρεται για σπείρα που έκανε εμπόριο ναρκωτικών μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών, χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα

με το δημοσίευμα της Ντιαλόγκ, ο πωλητής και ο αγοραστής μπορούσαν μέσω του Telegram να προβαίνουν σε πράξεις χωρίς να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, ενώ και ο αρχηγός της σπείρας μπορεί επίσης να είναι κρυφός, να μην τον καταλαβαίνουν.

Προστίθεται ότι η διακίνηση ναρκωτικών στο Telegram πραγματοποιείται ως εξής: Οι πωλητές αφήνουν ναρκωτικά σε ορισμένα σημεία για τους αγοραστές που επικοινωνούν μαζί τους διαδικτυακά. Η φωτογραφία και οι συντεταγμένες του σημείου που αφήνουν τα ναρκωτικά αποστέλλονται στον παραλήπτη μέσω Telegram. Ο αγοραστής πηγαίνει στο καθορισμένο σημείο και παραλαμβάνει την ναρκωτική ουσία. Με αυτόν τον τρόπο, αγοραστής και πωλητής δεν έρχονται ποτέ σε επαφή.

Διαπιστώθηκε ότι οι Νουρτζιάν Ντουράκ, Αλί Ζορμπά, Ντάμλα Σου Αρτατς (γυναίκα) και Μερτάν Ερμπάς, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την «επιχείρηση κλειδαρά»ς ήταν μέλη της σπείρας αυτής μέσω Telegram.

Όπως αναφέρθηκε στο «δικαστήριο» χθες, η «αστυνομία» στις 4 Νοεμβρίου έλαβε πληροφορίες ότι ένα άτομο με το όνομα Muslera (Μουσλέρα) έλαβε παραγγελίες για πώληση ναρκωτικών μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Telegram και οι παραγγελίες αφέθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες από τον διακινητή Barbi (Μπάρμπι). Η «αστυνομία» είχε πληροφορία για την οδό που θα αφήνονταν ένα φορτίο και ομάδες της «διεύθυνσης ναρκωτικών και πρόληψης λαθρεμπορίου» άρχισαν την παρακολούθηση.

Ο Ντουράκ πήγε στην συγκεκριμένη οδό, άφησε κάτω από τον στύλο της ηλεκτρικής ένα τσαλακωμένο χαρτί υγείας κι έφυγε και στην συνέχεια ο Ζορμπά με την Αρτάτς πέρασαν από εκεί και πήραν το χαρτί. Οι δύο συνελήφθησαν επιτόπου και στην κατοχή του άνδρα εντοπίστηκε κι άλλη ποσότητα ναρκωτικών.

Συνελήφθη και ο Ντουράκ και στο αυτοκίνητό του, που βρισκόταν σταθμευμένο στο σπίτι όπου διέμενε στην κατεχόμενη Κερύνεια, εντοπίστηκαν 13 γραμμάρια ινδικής κάνναβης τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτα, έτοιμα προς πώληση και 7 γραμμάρια κοκαΐνης, τυλιγμένη σε λευκές μικρές σακούλες, έτοιμες προς πώληση.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Ερμπάς έδινε στον Ντουράκ από τις 9 Σεπτεμβρίου καθημερινά 10 γραμμάρια ινδική κάνναβη και 5 γραμμάρια κοκαΐνη και ο Ντουράκ άφηνε τα ναρκωτικά σε καθορισμένες τοποθεσίες από τον χρήστη με το όνομα «Muslera».

Σε αποθήκη διαμερίσματος στην Κερύνεια εντοπίστηκαν επίσης 718 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και 102 γραμμάρια κοκαϊνης, σε πακέτα προς πώληση μαζί με ζυγαριά ακριβείας κι άλλα υλικά.

Στο δημοσίευμα πέραν της αναφοράς στον τίτλο σε «δικοινοτική σπείρα» δεν υπάρχει αναφορά σε Ε/κ συλληφθέντα, αγοραστή ή πωλητή.

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Keywords
Τυχαία Θέματα