«Εγκλωβισμένοι» για 12 ώρες στη Βρετανία Κύπριοι επιβάτες

Πάνω από 12 ώρες παρέμειναν καθηλωμένοι 180 επιβάτες πτήσης από το αεροδρόμιο του Λούτον με προορισμό τη Λάρνακα την Κυριακή (10/12).

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Sigmalive, οι επιβάτες είχαν προγραμματισμένη πτήση στις 10:50 το πρωί της Κυριακής.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στη Βρετανία, σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας. Πολλές πτήσεις προς το αεροδρόμιο Λούτον, που εξυπηρετεί και το Λονδίνο, έχουν υποχρεωθεί να προσγειωθούν στο Γκάτγουϊκ λόγω παγετού, ενώ και το Στάνστεντ έκλεισε

προσωρινά ώστε να καθαριστεί ο διάδρομος προσγείωσης.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι επιβάτες με προορισμό τη Λάρνακα βρίσκονταν στην αναμονή για δώδεκα περίπου ώρες, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν είχαν πληροφόρηση από τις αερογραμμές Blue Air που εκτελούσαν την πτήση.

Η καταγγελία αναφέρει ότι οι επιβάτες «αφέθηκαν στο έλεος του Θεού, χωρίς πληροφόρηση και χωρίς να τους προσφέρουν τίποτα». Η τελευταία πληροφόρηση, σύμφωνα με τους επιβάτες, ήταν στις πέντε το απόγευμα και έκτοτε δεν έβρισκαν κάποιον για πληροφορίες.

Συγγενείς των επιβατών τηλεφωνούσαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αλλά, όπως αναφέρουν, η τελευταία ενημέρωση ήταν ότι η πτήση θα γινόταν στις 18:30 και έκτοτε δεν έγινε κάποια ενημέρωση.

Τελικά η πτήση έγινε στις έντεκα το βράδυ με προορισμό το Βουκουρέστι, με τους επιβάτες να καταγγέλλουν ότι πήγαν με τα πόδια μέσα στο κρύο στο αεροσκάφος, κουβαλώντας τις αποσκευές τους. Στην Κύπρο έφτασαν ξημερώματα της Δευτέρας (11/12).

Σε επικοινωνία που είχαμε με εκπρόσωπο της Blue Air, μάς ανέφερε ότι οι επιβάτες είχαν πληροφόρηση για την καθυστέρηση της πτήσης, ενώ τους δόθηκε η επιλογή είτε να αλλάξουν το εισιτήριό τους για άλλη μέρα είτε να ταξιδέψουν στην Κύπρο μέσω Βουκουρεστίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα