Γιακουμή: Να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για τους αγνοούμενους μας

Αναμένουμε από τη Διεθνή Κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη να εξασκήσουν τις ανάλογες πιέσεις προς την Τουρκία, ώστε να συνεργαστεί και να δώσει τις πληροφορίες που χρειάζονται για την επίλυση του ανθρωπιστικού θέματος των αγνοουμένων της Κύπρου, ανέφερε ο βουλευτής Αμμοχώστου της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μιχάλης Γιακουμή.

Από το βήμα της συνεδρίας της Ευρωπαικής Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ε.Ε, ο κύριος Γιακουμή, ζήτησε

όπως επιτέλους η Άγκυρα συνεργαστεί με την ΔΕΑ και το θέμα των αγνοουμένων διασυνδεθεί με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ο κύριος Γιακουμή, κατήγγειλε την κωλυσιεργία και τη χειραγώγηση που παρατηρείται από τον Αττίλα, από το 2017, στην περίπτωση του ομαδικού τάφου των εκτελεσθέντων Ασσιωτών στο Ορνίθι, αφού υπάρχει πλήρης εικόνα από την εκτέλεση μέχρι και τη μετακίνηση των οστών στο Δίκωμο. Οι προσπάθειες ανεύρεσης των αγνοουμένων, ανέφερε, αποτελούν την ελάχιστη υποχρέωση προς τους συγγενείς τους.

Η αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, στην οποία είναι μέλος ο κύριος Γιακουμή, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συμμετείχε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του ΕΚ, όπου η Μόνιμη Εισηγήτρια του ΕΚ για τους αγνοούμενους της Κύπρου κ. Isabel Santos, παρουσίασε το έργο και τις δραστηριότητές της επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα