Γιαννάκη για τις διαφορές ΣΕΕ με Υπ. Υγείας - «Εμείς καταθέτουμε τη ψυχή μας»

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, οποία μίλησε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου, αλλά και για το αν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ της Συμβουλευτικής επιτροπής και του Υπουργείου Υγείας. 

Αρχικά ανέφερε ότι με τη συνεργασία όλων των φορέων αλλά κυρίως με τη συμμετοχή των πολιτών, το Υπουργείο κατάφερε να πετύχει το στόχο για εμβολιασμό  πέραν του 82.2% του γενικού

πληθυσμού.

Διαβάστε ακόμη: Συνεδριάζει η ΣΕΕ – Στο τραπέζι μέτρα ενόψει.. τραπεζιών – Αύριο το Υπουργικό

Πρόσθεσε ότι υπάρχει αύξηση 41,2% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 12-15 ετών. «Τώρα ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό για τα παιδάκια 5 με 12 ετών και μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν 146 παιδάκια». Συμπλήρωσε ότι καθημερινά αξιολογούν τη ροή των εμβολιασμών.

Η κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο walk in στις 2 του Γενάρη στην Κρατική έκθεση το οποίο θα ανοίξει από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. «Θα παρευρεθεί η Συμβουλευτική ομάδα και οι παιδίατροι της επαρχίας Λευκωσίας». Διευκρίνισε ότι στις 8 του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί walk in στη Λεμεσό και στις 15 του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί walk in για τα παιδάκια των ορεινών περιοχών.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για διαφορές μεταξύ της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι η ΣΕΕ καταθέτει τις προτάσεις της και ο Υπουργός παίρνει τις εισηγήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλώς νοούμενο της δημόσιας υγείας και καταθέτουμε τη ψυχή μας στο Υπουργείο».

Συμπλήρωσε ότι προσπαθούν να βρουν τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά. Διευκρίνισε ότι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες εφάρμοσαν πιο σκληρά μέτρα, ενώ η Κύπρος έχει τους λιγότερους θανάτους ανά πληθυσμό.

Διαβάστε ακόμη: Φάουτσι για Ο: Η διαφορά ενός εμβολιασμένου με 3η δόση με έναν μη εμβολιασμένο

Επιπλέον η κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι την Πέμπτη θα γίνουν τα εγκαίνια της πρώτης post covid κλινικής. «Μόνο οι Γερμανοί δημιούργησαν post-covid κλινικές». Εξήγησε ότι εκεί δεν θα πηγαίνουν μόνο τα post-covid περιστατικά, αλλά και ασθενείς με σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα.

Τέλος η ΓΔ του Υπουργείου είπε ότι οι πολίτες πρέπει να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. «Η Κυβέρνηση έκανε μια εξαιρετική διαχείριση», ανέφερε. 

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Νέα Ζηλανδία: Ο θάνατος 26χρονου από μυοκαρδίτιδα συνδέεται με τον εμβολιασμό

Keywords
Τυχαία Θέματα