Γιατί δεν δέχτηκε την ανθρωπιστική βοήθεια η Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι με μεγάλυ λύπη που βλέπουμε να εκτιλύσεται αυτό το δράμα μετά τον σεισμό και να καταφθάνουν κακά νέα σχετικά με την τύχη των Τ/κ που βρίσκονταν στην Τουρκία κατά την διάρκεια του φονικού σεισμού. 

Η Κύπρος από την πρώτη φορά προσέφερε ομάδα διάσωσης από την Πολιτική Άμυνα μέσω του Ευρωπαικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για να συνδράμει στις προσπάθειες. Η προσέγγισή μας έχει

στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και δεν χωρούν εθνικοί, πολιτικοί και ιδεολογικοί σκόπελοι  

Ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ των συνεργείων διάσωσης. Η Κύπριακή Δημοκρατία προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή 

Η Κυπριακή αποστολή τελικά δεν πηγε  η αποστολή ενώ είχαμε την έγκριση από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Προστασίας   και είχε διευθετηθει πτήσει, είχαμε ενημερωθεί ότι η προσφορά μας δεν έγνε τελικά αποδεκτή γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί και η βοήθεια από Ρουμανία.  Η προσφορά μας είναι ακόμη εκεί. 

Ερωτηθείς γιατί η αποστολή δεν πήγε στην Συρία είπε: «Όλες οι κυνήσεις γίνονται μέσω του Ευρωπαικού Μηχανισμού Πολτικής Προστασίας Όταν υπάρχει αίτημα και για την Συρία εμείς θα ανταποκριθούμε.  Οι ανάγκες της Συρίας είναι κυρίως σε είδος και ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο κ. Δημητρίου παρέπεμψε μάλιστα σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους της ΚΔ για αποστολή βοήθειας στα πληγείσες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Εκστρατεία στήριξης στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία - Πληροφορίες


Διαβάστε επίσης: Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για πληγέντες από τον σεισμό - Δείτε τα σημεία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία ΒΙΝΤΕΟ,tourkia vinteo