Γιατί οι εκλείψεις ηλίου αποτελούν πρόσφορο έδαφος για θεωρίες συνωμοσίας

Σήμερα Δευτέρα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν την μεγαλύτερη έκλειψη ηλίου από το 2017. Σύμφωνα με τη NASA, μια από τις παλαιότερες καταγεγραμμένες εκλείψεις στην ανθρώπινη ιστορία μπορεί να ήταν στις 30 Νοεμβρίου 3340 π.Χ., καθώς βρέθηκαν βραχογραφίες στο Μεγαλιθικό Μνημείο Loughcrew στην κομητεία Meath της Ιρλανδίας

Οι επιστήμονες θα μπορούν να μελετήσουν τις επιπτώσεις του

στα στρώματα της ατμόσφαιρας , αλλά σύμφωνα με τους συνομωσιολόγους, θα μπορούσε επίσης να είναι το τέλος των ημερών. Για τους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε «μαγικές σκέψεις» και τις θεωρίες συνωμοσίας, δεν είναι δύσκολο να μεταπηδήσουν από μια ολική έκλειψη ηλίου σε περιοχή θεωρίας συνωμοσίας. Άνθρωποι που ασχολούνται με απόκρυφες λατρείες; αναζητούν συχνά περισσότερο νόημα στη ζωή και ένα μεγάλο γεγονός όπως η ολική έκλειψη ηλίου μπορεί να τους κάνει τ να αισθάνονται πολύ μικροί και ασήμαντοι στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου – Ποιοι θα τη δουν

Στο  Διαδίκτυο στήθηκε ήδη «πάρτι»  και το Sky News κατέγραψε ορισμένου από τους πιο περίεργους ισχυρισμούς.

Σημάδια από τον Θεό

Η Ρεπουμπλικάνα βουλευτής Majorie Taylor Greene λέει ότι πιστεύει ότι είναι ένα σημάδι από τον Θεό ότι η Αμερική πρέπει να μετανοήσει για τις αμαρτίες της.

Σε ανάρτησή της στο X υποστηρίζει ότι ο πρόσφατος σεισμός της Νέας Υόρκης σε συνδυασμό με την έκλειψη ήταν «ισχυρά σημάδια».

God is sending America strong signs to tell us to repent.

Earthquakes and eclipses and many more things to come.

I pray that our country listens.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί οι εκλείψεις ηλίου αποτελούν πρόσφορο έδαφος για θεωρίες συνωμοσίας,