Γιωρκάτζης: Επενδύουμε στο κέντρο της Λευκωσίας

Τα εγκαίνια της νέας αίθουσας συνεδριάσεων και εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, καθώς και της διατηρητέας οικοδομής στο προαύλιο του Δημαρχείου, τέλεσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή ανέφερε ότι ο Δήμος, παρά τις πολλές προκλήσεις και δυσκολίες, επιμένει να επενδύει στο κέντρο της πόλης «ώστε η εικόνα της εγκατάλειψης και αποψίλωσης, αποτέλεσμα της εισβολής και της για δεκαετίες διαίρεσης

της πόλης, να αποτελέσει παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Ο κ. Γιωρκάτζης προχώρησε στην παράθεση αριθμητικών δεδομένων, σημειώνοντας ότι τα τελευταία 12 χρόνια, στο κέντρο της πόλης έχουν ολοκληρωθεί έργα της τάξης των €100 εκατομμυρίων και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αξίας €50 εκατομμυρίων, ενώ τα έργα που προγραμματίζονται είναι της τάξης των €20 εκατομμυρίων, με προμετωπίδα τα έργα ανάπλασης των πεζοδρόμων και της οδού Παλαιολόγου, ενώ ο προϋπολογισμός του Κράτους για τα σχέδια κίνητρων ανέρχεται στα €50 εκατομμύρια.

«Πιστεύουμε ότι εμείς πρώτοι πρέπει να βρισκόμαστε εδώ – και αυτό πράξαμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα τελευταία 12 χρόνια παρεμβάσεις και κινήσεις στην περιοχή είχαν στόχο να πειστούν όλοι ότι η περιοχή έχει δυνατότητες και προοπτική και να «γεμίσουν» τα κτήρια με ζωή.

Αγιασμό τέλεσε κατά τα εγκαίνια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος. Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη των πινακίδων των δύο νέων κτηρίων από τον Αρχιεπίσκοπο, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Δήμαρχο Λευκωσίας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα