Γιορτή του Πελοποννησιακού κρασιού στην Κύπρο

Μια σπάνια ευκαιρία, θα έχουν σύντομα οι κύπριοι λάτρεις του καλού κρασιού.Στις 19 Φεβρουαρίου για μία μόνο μέρα στο εστιατόριο Carob Mill στη Λεμεσό, θα ανοίξει τις πύλες του το Peloponnese Wine Festival, στο οποίο 28 παραγωγοί θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους στο κοινό, επαγγελματίες ή απλούς φίλους του κρασιού.

Η Πελοπόννησος είναι ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Ελλάδας με ποικιλίες σταφυλιών

που δίνουν σπουδαία κρασιά, πολλά από τα οποία έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια στη διεθνή αγορά ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Λεπτομέρειες για το Peloponnese Wine Festival, θα ανακοινωθούν σύντομα αλλά όπως μας ανέφεραν οι διοργανωτές,  για πρώτη φορά μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε παλαιές εσοδείες κρασιών από τους συμμετέχοντες οινοποιούς.

Στο πλαίσιο αυτό οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπάνιες οινοποιήσεις από το αρχείο των παραγωγών που δεν κυκλοφορούν  πλέον στο εμπόριο.

Οι επισκέπτες, επαγγελματίες και μη, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν όχι μόνο για τα παραδοσιακά κρασιά αλλά και για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της οινοποιίας, και στην ανάπτυξη νέων τολμηρών οινοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα