Γολγοθάς… ο δρόμος προς τους ομίλους! (Οι πιθανοί αντίπαλοι)

Για να μπορέσουν οι ομάδες μας να φτάσουν μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ καλούνται να ξεπεράσουν ένα αγωνιστικό Γολγοθά.

Απόλλων, ΑΕΚ και ΑΕΛ θα εκπροσωπήσουν το νησί μας στην 2η σε τάξη διοργάνωση της UEFA με την πρόκληση να είναι τεράστια για όλες της ομάδες μας.

Η εικόνα των προκριματικών

Ο Απόλλωνας με σαφώς καλύτερη

βαθμολογική συγκομιδή αφού έχει 10.710 βαθμούς θα βρίσκεται μέχρι τον 3ο Προκριματικό Γύρο στον όμιλο των δυνατών ενώ ΑΕΛ και ΑΕΚ με 8.210 και 6.210 βαθμούς αντίστοιχα θα βρίσκονται σε θέση ισχύος μέχρι τον 2ο Προκριματικό.

Ο 1ος Προκριματικός…

Την αρχή θα κάνουν ΑΕΚ και ΑΕΛ οι οποίες θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους από τον 1ο Προκριματικό όπου θα βρίσκονται στο γκρουπ των δυνατών. Η κλήρωση θα γίνει στις 19 Ιουνίου και οι πρώτοι αγώνες είναι ορισμένοι για τις 29 Ιουνίου και 6 Ιουλίου.

Εύκολο αναμένεται το έργο των δύο αφού θα έχουν σαφώς υποδεέστερες ομάδες να αντιμετωπίσουν ωστόσο και πάλι καλούνται να δείξουν την πρέπουσα σοβαρότητα για να μην πέσουν θύμα έκπληξης.

Οι αντίπαλοι στον 2ο Προκριματικό

Εάν όλα πάνε καλά με ΑΕΚ και ΑΕΛ και σε συνδυασμό με το ότι προστίθεται και ο Απόλλωνας θα έχουμε τριπλή εκπροσώπηση στον 2ο Προκριματικό με όλες τις ομάδες μας να βρίσκονται στον όμιλο των δυνατών.

Αρκετοί οι βατοί αντίπαλοι στον γύρο αυτό όμως θα πρέπει να αποφευχθούν ομάδες που έχουν την περίοδο εκείνη αγωνιστικές υποχρεώσεις ή που φαινομενικά είναι αρκετά δυνατοί.

Μερικές από αυτές είναι: Καϊράτ (Καζακστάν), Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ), Φερενσβάρος (Ουγγαρία), Ολύμπια Λουμπιάνα (Σλοβενία), Όσιγιεκ (Κροατίας), Νορκόμπινγκ (Σουηδίας), Μπότεβ Μπλόντβιβ (Βουλγαρία).

Την λίστα φυσικά συμπληρώνουν ομάδες όπως Ρέιντζερς (Σκωτία), Ροποτνίσκι (Σκόπια), Λεβάδια Ταλίν (Εσθονία), Χάουγκεσοντ (Νορβηγίας), Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) και πολλές άλλες. Υπάρχουν βέβαια και ομάδες από Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβία, Λευκορωσία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν οι οποίες δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση φόβητρο για τους εκπροσώπους μας.

Αρχίζουν τα δύσκολα στον 3ο Προκριματικό

Πέραν από τον Απόλλωνα που λόγω του ότι θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αφού είναι στον όμιλο των δυνατών, ΑΕΚ και ΑΕΛ θα πρέπει να αποφύγουν μεγαθήρια για να περάσουν στα πλέι-οφ του θεσμού. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι γαλάζιοι της Λεμεσού θα έχουν εύκολο έργο.

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουλίου και οι αγώνες είναι ορισμένοι για τις 27 Ιουλίου (1ος αγώνας) και 3 Αυγούστου (επαναληπτικός).

Οι αντίπαλοι του Απόλλωνα: ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία), Ολεξάνδρια (Ουκρανία), Λουκέρνη (Ελβετία), Βοϊβοντίνα (Σερβία), Μπρόντμπυ (Δανία), Βιντεοτόν (Ουγγαρία), Ολύμπικ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Οστέντε (Βελγίου), Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Σιακτιόρ (Λευκορωσία), Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Τρέντσιν (Σλοβακία), Σκεντερμπέου (Αλβανία), Αμπερτίν (Σκωτία), Ουτρέχτη (Ολλανδία), Άλταχ (Αυστρία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), Σεντ Τζοντον (Σκωτία), Δυνάμο Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Ίντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Βεντσπιλς (Λετονία), Ουνιβερσιταρία (Ρουμανία), Αρκά ΓκνύΝια (Πολωνία).

Όσον αφορά τους αντιπάλους των ΑΕΚ και ΑΕΛ είναι: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Μίλαν (Ιταλία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Γκεντ (Βελγίου), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Κράσνονταρ (Ρωσία), Μπορντό (Γαλλία), Έβερτον (Αγγλία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Δινάμο Ζάγκερμπ (Κροατία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισράηλ), Φράινμπουργκ (Γερμανία), Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία), Αούστρια Βιέννης (Αυστρία), Μίντζιλαντ (Δανία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Μαρίτιμο (Πορτογαλίας), Σιόν (Ελβετίας), Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία), Δυναμό Μινσκ (Λευκορωσία), Ελσίνκι (Ελβετία), Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία).

Μόνο με υπέρβαση στα πλέι-οφ

Εάν η κλήρωση είναι ευνοϊκή, στον 3ο Προκριματικό και προκριθούν οι εκπρόσωποι μας, στα πλέι-οφ του θεσμού θα πρέπει να κάνουν επιπλέον υπέρβαση. Στους αδύνατους και οι 3 ομάδες μας Απόλλωνα, ΑΕΚ και ΑΕΛ να έχουν τους ίδιους περίπου αντιπάλους με τον 3ο Προκριματικό πέραν από κάποιες ομάδες που προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ εάν αποκλειστούν στον 3ο Προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αρχικά η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 4 Αυγούστου με τους 1ους αγώνες να είναι ορισμένοι για τις 17 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί 24 του ίδιου μήνα.

Όσο για τους αντιπάλους των ομάδων μας εάν και εφόσον φτάσουν μέχρι τα πλέι-οφ θα είναι: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Μίλαν (Ιταλία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Γκεντ (Βελγίου), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Κράσνονταρ (Ρωσία), Μπορντό (Γαλλία), Έβερτον (Αγγλία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Δινάμο Ζάγκερμπ (Κροατία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισράηλ), Φράινμπουργκ (Γερμανία), Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία), Αούστρια Βιέννης (Αυστρία).

Keywords
Τυχαία Θέματα