Γ.Περδίκης: Άστοχη, πρόωρη και άκαιρη η δήλωση Κασουλίδη

Άστοχη, πρόωρη και άκαιρη χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κασουλίδη για το πώς θα γίνει η αξιοποίηση των εσόδων από το ΦΑ, ο Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο κ .Περδίκης ανέφερε ότι τα μέχρι σήμερα διαπιστωμένα κοιτάσματα είναι πολύ χαμηλής κλίμακας για να μπορέσουν να αντέξουν το οποιοδήποτε μέρος του κόστους της λύσης.

“Εάν και εφόσον υπάρχουν έσοδα από τα διαπιστωμένα κοιτάσματα, μιλάμε για λίγα εκατομμύρια το χρόνο που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μεγάλο κόστος της λύσης

όπως την προετοιμάζουν με ψηλό κόστος αποζημιώσεων," ανέφερε.

Το ψηλό κόστος των αποζημιώσεων, σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων, θα πρέπει να αναλάβει η Τουρκία, ως η χώρα που ευθύνεται για την εισβολή και την κατοχή τα τελευταία 42 χρόνια.

Να δημιουργηθούν αποτελεσματικοί ημικρατικοί οργανισμοί

Με αφορμή την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι, θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούν στο πώς να δημιουργηθούν αποτελεσματικοί ημικρατικοί οργανισμοί που να είναι απαλλαγμένοι από τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την κακοδιοίκηση και την κομματικοποίηση.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, αν οι ημικρατικοί δεν διορθώσουν τα του οίκου τους- και σε αυτό φέρει ευθύνη και το προσωπικό, η διοίκηση και ο πολιτικός κόσμος-σε λίγα χρόνια θα κλάψουμε επί ερειπίων, όπως είπε, γιατί θα έχουν την ίδια τύχη με τη Eurocypria, τη Cyprus Airways, το Συμβούλιο Αμπελοοινικών προϊόντων κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα