Η 85χρονη που πούλησε τον ελαιώνα της και δώρισε ασθενοφόρο στο κράτος

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσε η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου. Η συνταξιούχος αγρότισσα από το Μεσολόγγι δώρισε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, μαζεύοντας χρήματα από το υστέρημά της και πουλώντας κομμάτι της περιουσίας της.

Η κ. Αθηνά παίρνει σύνταξη 400 ευρώ και λέει πως έκανε μεγάλη οικονομία για να έχει χρήματα στα γεράματά της. Η ίδια πούλησε και έκταση με ελιές για να καταφέρει να αγοράσει το ασθενοφόρο, όπως είπε στον ΣΚΑΙ.

Η

κ. Αθηνά είπε πως πήρε την απόφαση να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου αφού «είχαμε προβλήματα με τον άνδρα μου που ήταν άρρωστος 12 χρόνια. Έλεγαν θα στείλουν ασθενοφόρο από την Πάτρα αλλά δεν ευκαιρούσαν».

Σύμφωνα με την ίδια, σε τρεις περιπτώσεις το ασθενοφόρο δεν είχε μεταβεί στο σπίτι για τον σύζυγό της και την τέταρτη παρουσίασε βλάβη στο δρόμο: «Χάλασε, βγήκανε ρόδες. Πήρα ένα ταξί και πήγα στο νοσοκομείο Πατρών για να μην χάσω το ραντεβού».

«Πέρασα και άλλα... Πήγαμε στα Γιάννενα τον άνδρα μου, χάλασε το ασθενοφόρο επειδή ήταν παλιό και μας άφησαν στο δρόμο. Δεν ήταν ο καινούργιος ο δρόμος... Μας άφησαν σε ένα υπόστεγο που πήγαιναν το βράδυ τα γελάδια για να κοιμηθούν. Περιμέναμε να έρθει από την Αμφιλοχία, πήγαμε στα Γιάννενα και μας έφερε από εκεί στο Μεσολόγγι», ανέφερε.

Πηγή: reader.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα