Η COSCO παραδίδει τo πρώτo FSRU στην Κύπρο

Η Shanghai COSCO Shipping Heavy Industry, θυγατρική της COSCO Shipping Heavy Industry, πραγματοποίησε τελετή παράδοσης της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) Etyfa Prometheas, η οποία θα εξυπηρετεί τον πρώτο τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG Κύπρου

στον Βασιλικό.

Σύμφωνα με την COSCO, το έργο είναι το πρώτο έργο FSRU μετατροπής LNGC σφαιρικής δεξαμενής MOSS της Κίνας και είναι το πρώτο ενεργειακό έργο «One Belt, One Road» μεταξύ μιας κινεζικής επιχείρησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου, η Shanghai COSCO Shipping Heavy Industry είπε ότι ολοκλήρωσε το front-end design, τη βασική σχεδίαση, τον λεπτομερή σχεδιασμό και τον σχεδιασμό παραγωγής, τις διεθνείς και εγχώριες προμήθειες υλικών και εξοπλισμού, καθώς και την κατασκευή και ανύψωση μονάδων επαναεριοποίησης και μονάδων ισχύος.

Να σημειωθεί ότι το σκάφος, μήκους 296 μέτρων και πλάτους 46 μέτρων, αποθηκεύει 137.000 κυβικά μέτρα LNG και έχει ικανότητα επαναεριοποίησης 4×105 mmscfd.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, θα εξυπηρετεί το έργο του τερματικού σταθμού LNG στο λιμάνι του Βασιλικού, της Κύπρου. Ο τερματικός σταθμός περιλαμβάνει FSRU, προβλήτα για την πρόσδεση του FSRU, αγωγούς με προβλήτα και χερσαίους αγωγούς, καθώς και πρόσθετες εγκαταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα