Η Frontex αποστέλλει στην Κύπρο ομάδα επιστροφής για παράτυπους μετάστες

Στις 3 Οκτωβρίου, η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ανέπτυξε μια ομάδα αξιωματικών συνοδείας αναγκαστικής επιστροφής και υποστήριξης στο Παράρτημα της Μονάδας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Λάρνακας στην Κύπρο.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ομάδα αποτελείται από τέσσερις αξιωματικούς του σώματος, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι να παρέχουν υποστήριξη με υποβοηθούμενη εθελοντική επιστροφή καθώς

και να εκτελούν εργασίες υποστήριξης εδάφους και συνοδείας. Πριν από την ανάπτυξη, η ομάδα εκπαιδεύτηκε από τις κυπριακές αρχές για να εξασφαλίσει αποτελεσματική συνεργασία και ενσωμάτωση με τοπικούς αξιωματικούς. 

Η Frontex έχει επίσης αναπτύξει ομάδες αξιωματικών συνοδείας και υποστήριξης αναγκαστικής επιστροφής σε πέντε άλλα κράτη μέλη: Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Γαλλία.   

Μέχρι στιγμής φέτος, η Frontex έχει βοηθήσει στην επιστροφή περισσότερων από 18 350 ατόμων, εκ των οποίων πάνω από το 39% επέστρεψαν σε εθελοντική βάση. Όλοι οι υπήκοοι τρίτων χωρών που επέστρεψαν με την υποστήριξη του Frontex δεν δικαιούνταν να παραμείνουν στην ΕΕ με απόφαση των αρμόδιων εθνικών αρχών των κρατών μελών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Frontex, Κύπρο,Frontex, kypro