Η ΠΑΣΥΚΙ χαιρετίζει τα επιδόματα σε γιατρούς ΤΑΕΠ

Χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση επιδομάτων για τους γιατρούς των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί προϊόν διαβούλευσης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της συντεχνίας, η οποία άρχισε αμέσως μετά την

υπογραφή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου στο Προεδρικό.

«Επειδή υπήρχε σχετική ρήτρα για τα τμήματα πρώτων βοηθειών και επειγόντων, η ΠΑΣΥΚΙ ζήτησε με επιστολή όπως αρχίσει άμεσα ο διάλογος», είπε.

Σημειώνεται ότι η απόφαση προνοεί την παροχή κατ’ αποκοπή επιδόματος ύψους €500 μηνιαίως για κάθε ιατρό που υπηρετεί σε Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, με την έναρξη της παραχώρησης του επιδόματος να ορίζεται στην 1η Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με τον κ. Κούμα, το Υπουργείο κατέθεσε τις δικές του προτάσεις, επί των οποίων η συντεχνία υπέβαλε τις δικές της εισηγήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει κατάληξη σε αυτό που εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, τόνισε ότι στη συζήτηση ετέθη «επιτακτικά» και το θέμα της στελέχωσης, καθώς η συντεχνία των γιατρών θεωρεί ότι τόσο τα τμήματα πρώτων βοηθειών όσο και τα υπόλοιπα τμήματα είναι υποστελεχωμένα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει «λευκός καπνός» επί του συγκεκριμένου θέματος, ο κ. Κούμας ανέφερε ότι ο ίδιος ευελπιστεί πως θα υπάρξει, αλλά «στην παρούσα φάση, το μόνο που έχουμε ακούσει είναι ότι έχουν προσληφθεί γιατροί, εμείς όμως δεν τους έχουμε δει», είπε προσδιορίζοντας τη διαφωνία επί των αριθμών του προσωπικού.

Σημείωσε, δε, ότι το συγκεκριμένο τμήμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, καθώς απαιτείται μια προϋπηρεσία για να λειτουργήσει σωστά ένας γιατρός.

«Αυτό που θα επιδιώξουμε με το Υπουργείο, είναι να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη, ώστε πράγματι να μπορέσουμε να συζητήσουμε για τη στελέχωση», είπε.

Ερωτηθείς αν έχει δοθεί κάποια υπόσχεση από πλευράς Υπουργείου όσον αφορά στο θέμα, ο κ. Κούμας απάντησε ότι γίνεται αντιληπτό πως τα θέματα δομών και οργανογραμμάτων αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία των όλων μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα