Η άγνωστη ιστορία του Κλεάνθη Νικολαΐδη με τον αδικοχαμένο αδερφό του

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας  Κλεάνθης Νικολαΐδης ο οποίος αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκε στον καιρό αλλά για τον θάνατο του αδερφού του και για το σπίτι του στη Μόρφου.

Αρχικά αναφερόμενος στη Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι «ήταν ένα μεγάλο σχολείο που μου έδωσε την εμπειρία να μπορώ να φέρω εις πέρας την δουλειά μου, η ιστορία θα κρίνει κατά πόσο την έφερα εις πέρα καλά ή όχι».

Μεταξύ άλλων και ερωτηθείς ως πρόσφυγας αν επισκέφθηκε το σπίτι του είπε, «έχω πάρει τους γονείς μου, έχω οδηγήσει αλλά έχω σβήσει από τη μνήμη

μου αυτό το ταξίδι. Το ταξίδι ήταν Λευκωσία-Γερόλακος-Μόρφου-Μερσινάκι- Μόρφου-Καντάρα- Απόστολος Ανδρέας -Αμμόχωστος – Λευκωσία. Ο λόγος που το έσβησα από τη μνήμη μου, είναι γιατί δεν θέλω με αυτόν τον τρόπο να πάω σπίτι μου. Το σπίτι μας κατοικείται από τις 15 Σεπτεμβρίου του 1974 από κατοίκους της Αλαμινού.

Συμπλήρωσε ότι ο πατέρας του σε αυτό το ταξίδι ήταν αμίλητος, «ήταν εξαιρετικά δύσκολα τα συναισθήματα».

Αναφερόμενος στον αδερφό του είπε τα εξής, «είχα έναν αδερφό τον Νικόλα, ο Νικόλας 31 Δεκεμβρίου του 1974, στα 16 του χρόνια, επισκέφθηκε το σπίτι μας στη Μόρφου. Πέρασε μέσα από ναρκοπέδιο μέσα από την γραμμή κατάπαυσης του πυρός και δεν τον πήρε κανένας μυρωδιά. Μπήκε στο σπίτι μας και κατέβηκε στο υπόγειο του σπιτιού μας όπου ήταν όλα τα πράγματα μας πεταμένα. Πήρε μια εγκυκλοπαίδεια και μερικά άλλα ενθύμια από το σπίτι και τα έφερε στις ελεύθερες περιοχές. Ο Νικόλας τρία χρόνια μετά έφυγε από τροχαίο ατύχημα».

Στο πιο κάτω απόσπασμα ο Κλεάνθης Νικολαΐδης δείχνει στην κάμερα την εγκυκλοπαίδεια που του έφερε ο αδερφός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα