Η ανακαταμέτρηση στην Τζόρτζια επιβεβαίωσε την οριακή νίκη του Μπάιντεν

Ένα μεγάλο βήμα, και τυπικά, πριν την ανάδειξή του στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ έκανε ο Τζο Μπάιντεν καθώς τη νίκη με οριακή διαφορά του Δημοκρατικού υποψήφιου επιβεβαίωσε η ανακαταμέτρηση με το χέρι των ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Η ανακαταμέτρηση αποφασίστηκε να γίνει διότι με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Μπάιντεν επικράτησε με διαφορά

μόλις 14.000 ψήφων από τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπραντ Ράφενσπεργκερ, υπουργός Εσωτερικών στην πολιτεία, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως οι αρχές της πολιτείας θα επικυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σήμερα.

Η ανακαταμέτρηση έδειξε πως το αποτέλεσμα «είναι ευθυγραμμισμένο πολύ κοντά με αυτό που είχαμε όταν ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα τη βραδιά των εκλογών», τόνισε ο Ράφενσπεργκερ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSB. Χαρακτήρισε εντελώς οριακή τη νίκη του Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η διαφορά δεν ήταν ούτε «μια δαχτυλήθρα» ψήφων.

Για την ιστορία, ο Μπάιντεν επικράτησε του Τραμπ με διαφορά 12.284 ψήφων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

Επιπλέον οι αξιωματούχοι επανέλαβαν επανειλημμένα δεν υπήρξε καμία εκτεταμένη απάτη ή παρατυπίες στην ψηφοφορία.

Με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένη να πιστοποιήσει το εκλογικό της αποτέλεσμα μέχρι την Παρασκευή.

Η επιλογή του Υπουργού Οικονομικών

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως έχει επιλέξει ένα πρόσωπο για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα δημοσιοποιήσει την επιλογή του την επόμενη εβδομάδα.

«Έχουμε λάβει αυτή την απόφαση» δήλωσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Θα δείτε ότι είναι κάποιος, για τον οποίο νομίζω ότι θα γίνει αποδεκτός από όλες τις τάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος…, τις προοδευτικές και τις μετριοπαθείς».

Ο ίδιος είπε ότι θα αποκαλύψει την επιλογή του για τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ είτε πριν είτε μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, την επόμενη Πέμπτη.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι υποστηρίζει τον τρόπο με τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) έχει διαχειριστεί την πολιτική των επιτοκίων. «Νομίζω ότι είναι θετική μέχρι τώρα» δήλωσε ο Μπάιντεν, σχετικά με τις πολιτικές επιτοκίων της Fed.

Τα ονόματα στη λίστα υποψηφίων που έχει καταρτίσει ο Μπάιντεν συμπεριλαμβάνουν την πρώην πρόεδρο της Fed Τζάνετ Γέλεν, τη σημερινή διοικητή της Fed Λέιλ Μπρέϊναρντ, τη Σάρα Μπλουμ Ρασκίν, πρώην διοικήτρια της Fed και τον Ράφαελ Μπόστιτς, πρόεδρο της Fed της Ατλάντα.

Ο διορισμός του υποψηφίου του Μπάιντεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ιστορική ατζέντα ζητημάτων, τόσο σε εύρος, όσο και σε βάθος. Το ίδιο πρόσωπο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίσεις, ταυτόχρονα με την υλοποίηση των υψηλών στόχων που έθεσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των αμερικανικών επιχειρήσεων σε κινεζικό έδαφος, είναι περισσότερο αισιόδοξες, μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Κίνα είναι περισσότερο αισιόδοξες σχετικά με τις δραστηριότητες τους σε κινεζικό έδαφος, μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σανγκάη και δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ωστόσο, περίπου το 1/3 των επιχειρήσεων πιστεύει ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα συνεχιστούν επ’ αόριστον.

Στη διεξαγωγή της έρευνας έλαβαν μέρος 124 εταιρίες, ενώ το 33% των διευθυντικών στελεχών των εταιριών ανησυχούν για την προσωπική ασφάλεια των εργαζομένων στην Κίνα ως συνέπεια των περιορισμών εξόδου ή των κρατήσεων.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 11ης και της 15ης Νοεμβρίου, δεν αναμένουν κλιμάκωση των εμπορικών περιορισμών ούτε αύξηση των δασμών.

Οι εταιρίες έχουν επίσης μεγαλύτερη αισιοδοξία για τα αναμενόμενα έσοδα του 2020, σε σύγκριση με μία προηγούμενη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

«Παρά τις αισιόδοξες προσδοκίες για ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, η Κίνα θα πρέπει να παράσχει διαβεβαιώσεις στις αμερικανικές εταιρίες, ώστε να συνεχιστεί η προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ» ανέφερε το επιμελητήριο, σε ανακοίνωση του, σχετικά με την ίδια έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ: Οι δικηγόροι του Τραμπ απέσυραν την προσφυγή τους στο Μίσιγκαν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζόρτζια, Μπάιντεν,tzortzia, bainten