Η «απο – συσπείρωση» και οι ιδιάζουσες εκλογές του 2023 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά ξεκάθαρο ήταν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης του ΣΙΓΜΑ που παρουσιάστηκε στις Χωρίς Περιστροφές το βράδυ της 19ης Μαΐου.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης στο Πρωτοσέλιδο, ο Νάσιος Ορεινός και ο Γιάννης Καρεκλάς έκαναν λόγο για διαφοροποιημένες εκλογές, σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών.

Ο εκλογολόγος – αναλυτής Νάσιος Ορεινός απ’ την πλευρά του είπε ότι οι

εκλογές αυτές είναι ιδιάζουσες και αυτό λόγω του ότι βασικοί υποψήφιοι προέρχονται από τη Δεξιά και τον χώρο του ΔΗΣΥ. «Οι κάθε εκλογές έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα. Υπάρχει θεωρία ότι με το που ολοκληρωθεί το παζλ θα έχουμε διαφοροποιήσεις», είπε. Πρόσθεσε ότι το 8% είναι ένα σεβαστό ποσοστό για τον Αχιλλέα Δημητριάδη.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ: Ο καταλληλότερος για την Προεδρία και η παράσταση νίκης

«Ο ψηφοφόρος σήμερα είναι πιο «από – συσπειρωμένος» σκέφτεται πολύ περισσότερο τι θα πράξει. Θα περιμένουμε να δούμε και πού κινείται η χαμένη ψήφος αλλά και η κρυφή ψήφος», συμπλήρωσε ο εκλογολόγος.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι από το 2011 άρχισε η αλλαγή συμπεριφοράς ψηφοφόρων και πρόσθεσε ότι το παράδειγμα Λιλλήκα ήταν «επαναστατικό». «Από τότε άρχισαν τα μηνύματα ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σπρώχνει η κοινωνία προς τα πάνω. Τέτοιο παράδειγμα είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης που θα δείξει φυσικά αν θα μείνει.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ για Προεδρικές 2023: Ιδού τα αποτελέσματα (ΚΑΡΤΕΣ&VIDEO)

Υπάρχει κόσμος που θα ψηφίσει Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά θα σου πει στο τέλος ότι «θα τους γελάσει ο Αβέρωφ», είπε εξηγώντας το τι σημαίνει παράσταση νίκης».

Αναφορικά με την ομιλία Χριστοδουλίδη και τα περί λογοκλοπής ο κ.Ορεινός είπε ότι δεν έχει άποψη. «Δεν έχουμε ενδείξεις αν θα επηρεάσει αυτό γιατί δεν έχουμε μετρήσεις μέσα από δημοσκοπήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα