Η χειρότερη επιδημία διφθερίτιδας από το 1989 πλήττει τη Νιγηρία

Εν μέσω της χειρότερης επιδημίας διφθερίτιδας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους από την αρχή του έτους βρίσκεται η Νιγηρία. Υπολογίζεται ότι 800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 14.000 έχουν μολυνθεί.

Η ασθένεια έχει εξαπλωθεί σχεδόν στις μισές από τις 36 πολιτείες της χώρας, με το Κάνο στα βόρεια, να καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους.

Η κλινική στο Ειδικό Νοσοκομείο Murtala Muhammad είναι μία από τις δύο εγκαταστάσεις υγείας που διαχειρίζεται η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Κάνο.

Ο γιατρός Χασίμ Τζούμα Ομάρ είπε ότι

από την περασμένη Πέμπτη έχουν αναφερθεί 10.700 περιστατικά διφθερίτιδας με περισσότερους από 500 θανάτους.

Η είσοδος στην κλινική των 90 κλινών ελέγχεται αυστηρά για να αποφευχθεί η εξάπλωση της λοίμωξης.

Το 1989 ήταν η χειρότερη χρονιά με 5.039 κρούσματα.  Η διφθερίτιδα είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική και δυνητικά απειλητική για τη ζωή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την αναπνευστική οδό και το δέρμα.

Χωρίς θεραπεία, μπορεί να σκοτώσει τους μισούς από αυτούς που έχουν μολυνθεί και εξακολουθεί να είναι θανατηφόρα στο 5% των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία.

Οι ΓΧΣ προειδοποίησαν ότι η έλλειψη χρηματοδότησης εμβολίων αποτελεί εμπόδιο για τον τερματισμό της επιδημίας και κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει υποστήριξη.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε σε ηλικία 31 ετών ο Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα