Η Εκκλησία καλεί το κράτος να ξεκαθαρίσει αν θέλει ή όχι τα Θρησκευτικά

Δεν πρέπει να στοχοποιείται η αντίθετη άποψη, τονίζει η Εκκλησία στον απόηχο του σάλου, που προκλήθηκε μετά την καταγγελία της βουλευτού, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, για βίντεο που προέβαλε εκπαιδευτικός σε τελειόφοιτους μαθητές Λυκείου της Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος Θρησκευτικών, από την ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου για τον θεσμό της οικογένειας, την τεκνοθεσία και τον γάμο.

Ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, τόνισε στο ΣΙΓΜΑ, πως πρέπει να δοθεί η αίσθηση ότι υπάρχει δημοκρατία. 

Όπως

είπε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος, «δεν μπορεί να έχει λόγο το μάθημα των θρησκευτικών, να μας το πει το κράτος ευθαρσώς, ότι δεν μας εμπνέουν τα Θρησκευτικά και προχωρούμε στη διάλυση του. Δεν υπάρχει τέτοια βέβαια ούτε από το Υπουργείο Παιδείας, ούτε από την έντιμη κυρία Υπουργό». 

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, μετά τον Πρόεδρο της Επιτροπής στη Βουλή, έστειλε και ο Αντιπρόεδρος Χρύσανθος Σαββίδης για να εκφράσει τη λύπη του για την έρευνα που διεξάγεται.

Όπως αναφέρει, «συνηθίζεται στις μέρες μας οτιδήποτε αντιβαίνει τις απόψεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να χαρακτηρίζεται αμέσως «ομοφοβικό». Όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός έτσι θα πρέπει να είναι και η ελευθερία της έκφρασης».

Το δικαίωμα στην ελευθέρια της έκφρασης τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρη Ταλιαδώρο, «δεν δεχόμαστε εμείς να ασκείται ένας τέτοιος τρομοκρατικός έλεγχος σε βάρος των συναδέλφων που απλώς κάνουν τη δουλειά τους».

Για το θέμα, ο Θεολόγος Χριστάκης Ευσταθίου σημείωσε ότι «προκλήθηκε ολόκληρος ντόρος, μάλιστα υπερβάλλων θόρυβος για ένα ζήτημα που ούτε καν θα έπρεπε να προκύψει. Πιστεύω ότι η συνάδελφος που εμπλέκεται έκανε σωστά τη δουλειά της». 

Οι δείκτες επιτυχίας του μαθήματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς είναι:  

1. Να επισημαίνουν βασικά σημεία της διδασκαλίας του Χριστιανισμού για τη διαφορετικότητα και την ισότητα των δύο φύλων. 

2. Να εντοπίζουν τη σχέση σεξουαλικότητας και έρωτα και τον ρόλο τους στην πραγμάτωση μιας αγαπητικής κοινωνίας προσώπων μέσα στο γάμο. 

3. Να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του γάμου ως εργαστήρι αφθαρτοποίησης του αληθινού έρωτα.

Παρά τον σάλο, το Υπουργείο Παιδείας τηρεί για δεύτερη μέρα σιγή ιχθύος. 

Διαβάστε επίσης: Μυλωνάς: Η κα. Ατταλίδου καπηλεύεται ένα συγκεκριμένο κοινό (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα